Facebook Pixel
Loader
100%

Моята майка е супер герой!

„Фантастико“ и фондация „Майко Мила“ започват партньорство в подкрепа на семейства на деца с увреждания. „Фантастико“ подава ръка на майки на деца с увреждания, които „търсят втора работа, за да могат да се радват на първата“ – грижата за своето дете.

Кампанията стартира на 18.04. и ще продължи до 15.05.2019, като ще обхване цялата търговска верига „Фантастико“, която в момента се състои от  42 супермаркета на територията на градовете София, Кюстендил и Елин Пелин. В периода на кампанията клиентите на Фантастико ще имат възможност да направят дарение в размер на 1 (един) лев за кампанията Моята майка е супер герой!  Сумата може да бъде дарена при заплащане на закупените стоки.  Дарението ще бъде отразено с отделна позиция в касовия бон. Ако някой посетител желае само да дари сума за каузата, също може да го направи на каса без да пазарува в магазина. Срещу дарената сума ще получи касов бон. 

Вашата ценна подкрепа е нужна към тези майки, които често се налага сами да се справят с нуждите и предизвикателствата, поднесени им от живота, да продължават да се борят, да работят, да издържат своите деца и семейства и да бъдат истински супер герои за децата си!

Събраните средства ще бъдат инвестирани в каузата "Оле Мале" за  разрастване на дейността й,  на логистичните нужди и платформата с цел популяризиране на труда на майките, които в момента са част от тази платформа. Разрастването на дейността  ще даде възможност към нея да се присъединят още повече майки на деца с увреждания, както и  потребители, които ще могат да подкрепят техния труд. 

За фондация „Майко Мила“ и каузата „Оле Мале“:

Основната цел на фондация „Майко Мила“ е да помага на майки на деца с увреждания да работят и да се издържат сами, защото системата в България не позволява на много жени да се върнат към активен начин на живот и ги обрича на физическа, финансова и емоционална изолация. Особено голям е фокусът върху даване на възможности за майките на деца с увреждания да работят от дома. Дейността на фондацията е свързана с организирането на майките, събирането на изработените от тях продукти, складирането им в София и изпълняването на поръчки както към корпоративни клиенти, така и към частни такива, организиране на базари на различни локации и цялостния маркетинг на продажбите.

Дейността им е социална, но и предприемаческа – на всяка от включилите се жени се дава възможност да работят в удобно за тях време и чрез собствения си труд  да издържат себе си и семействата си. По този начин печелят сами пари и възвръщат чувството си за независимост, увереността си и преодоляват чувството на изолация, която тегне над тях.

 

За двете години от съществуването си фондацията създава безплатна платформа за продажба, ползвана от над 200 майки на деца с увреждания – www.olemale.bg.

Предстои обновяване на платформата, която да даде още повече възможности на потребителите да си купуват продукти на майките на деца с увреждания. „Оле Мале“ участва в над 40 базара с продукти, изработени от майки на деца с увреждания от цяла България. 

Българските общности в Лондон, Виена, Милано организираха базари с продуктите, изработени от майките на деца с увреждания, както и допринесоха с допълнителни дарения. Фондация „Майко Мила“ получава номинация за престижната международна награда Effie за ефективност на социална кампания с клипа си „Търся втора работа“. През 2018 година „Майко Мила“ печели най-големия конкурс за социални предприемачи в България, организиран от Nova Broadcasting Group и Фондация „Reach for Change” – „ПРОМЯНАТА“.

Фондация „Майко Мила“ обръща внимание и на здравето на майките, за да могат да се грижат пълноценно за децата си. Чрез национална кампания за безплатни профилактични прегледи на майки на деца с увреждания в над десет града са подпомогнати крайно нуждаещите се самотни майки на деца с увреждания.

Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова са лицата и движещата сила на сайта „Майко Мила!“ и основателки на фондация „Майко Мила“.

https://maikomila.bg/

https://www.olemale.bg/

https://www.facebook.com/MaikoMila.bg/

https://www.facebook.com/olemalebg/

В последните години търговска верига Фантастико се фокусира в кампании, подкрепящи децата в България и техните нужди. Миналата година бяха проведени 2 кампании в подкрепа на SOS Детски селища, като и двете бяха сериозно подкрепени от клиентите на веригата. Общата сума, която дариха клиентите и веригата беше 343 614 лв. 


Още добри дела