Facebook Pixel
Loader
100%

Обновена концертна зала и стипендии за иновативни студентски проекти

Обновена концертна зала и стипендии за иновативни студентски проекти
22.12.2022

Обновена концертна зала и стипендии за иновативни студентски проекти

Концертната зала на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ е напълно обновена, а в Нов български университет студенти получиха стипендии за 8 иновативни проекта.

С финансовата подкрепа по проекта „Моите будители“ на ФАНТАСТИКО ГРУП само за месец Националното музикално училище „Любомир Пипков“ осъществи ремонт на концертната си зала. За първи път, от откриването ѝ през 2004 г., са претапицирани всички над 280 стола, изцяло е обновено осветлението, подът, стените. Цялостният ремонт на залата e първият от 10 години насам. В тази зала е първата голяма сцена за много млади музикални таланти. В момента 856 възпитаници на училището репетират в нея, изнасят редовно концерти и участват в майсторски класове.

„Излючително благодарни сме за дарението, направено от ФАНТАСТИКО ГРУП. Отдавна имахме нужда от цялостно обновяване на залата ни, защото тя е лицето на училището, в нея още най-малките ни таланти за първи път се изявяват пред публика, тук ние изнасяме не само концерти на училището, но предоставяме сцена и на гостуващи артисти, наши партньори и организации, които работят в областта на културата, изкуствата, образованието и социалните дейности. Ето например, веднага след като направихме ремонт, в нея ни гостува виртуозният цигулар Сергей Малов, професор в Университета по изкуствата в Цюрих, който проведе майстроски клас по цигулка, виола и редкия бароков инструмент - виолончело да спала. Така че, това дарение всъщност е инвестиция в развитието на нашите възпитаници, защото облагороди средата, в която работят. Благодарим Ви!“, споделя д-р Столина Добрева, директор на училището.

Равенство и съпричастност за хората с увреждания, градивна среда и житейски компас за децата, лишени от родителска грижа, кариерни помощници и дигитални платформи, насочени към ориентирането на ученици и студенти – това са само част от идеите, развълнували студентите на Нов български университет и провокирали ги да се включат в благотворителната инициатива „Моите будители“, която се осъществява с подкрепата на университета.

Близо 30 проекта кандидатстваха за еднократни стипендии, чиято цел беше да насърчат студентите, проявили предприемачески дух и иновативен подход. До финал бяха допуснати 13 от тях, а авторите на концепциите бяха поканени да представят идеите си на живо пред седемчленно жури, в което участваха представители на ФАНТАСТИКО и НБУ. След изслушването комисията избра 8 проекта, които да получат финасиране – две стипендии в размер 5 000лв. и 6 стипендии в размер 2 500лв.

„Аз лично съм впечатлен от всички проекти. Не само от тези, които стигнаха до финала, но и от останалите. Убеден съм, че предприемачеството и иновативността не са еднократен акт, а са начин на мислене. Така че, искам да ви насърча от името на Нов български университет и на ФАНТАСТИКО ГРУП да не спирате този ентусиазъм и да вървите смело напред, да надграждате вашите идеи.“, пожела на студентите доц. д-р Кристиян Постаджиян - зам.- ректор по учебната дейност в НБУ.

„Щастливи сме, че за толкова кратък период виждаме резултаите от нашето партньорство с Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и Нов български университет. Адмирации за ръководствата, преподавателите и възпитаниците на тези две образователни институции. Смятаме, че България има нужда от точно такива хора на образованието и изкуствата – активни, можещи и търсещи нови възможности“, заяви Валентина Божева, вицепрезидент на ФАНТАСТИКО ГРУП.

Проектът „Моите будители“ се осъществява за втора поредна година, като до момента са в подкрепа на проекти в областта на културата и образованието са дарени 100 000 лв.


Още добри дела