Facebook Pixel
Loader
100%

По-лесен достъп до рехабилитация за деца със специални потребности благодарение на съвместна камапания на „Фантастико“ и фондация I CAN TOO

По-лесен достъп до рехабилитация за деца със специални потребности благодарение на съвместна камапания на  „Фантастико“ и фондация I CAN TOO
29.06.2020

По-лесен достъп до рехабилитация за деца със специални потребности благодарение на съвместна камапания на „Фантастико“ и фондация I CAN TOO

Благотворителната кампания беше проведена през септември 2019г. и успя да събере 99 087лв. чрез дарения от клиенти на веригата. Със средствата в подкрепа на програмата «Мобилен терапевт» беше закупен специализиран микробус, с който децата ще бъдат превозвани до центъра за рехабилитация. С част от средствата ще бъде осигурена заплата за шофьор, както и гориво. Дарението ще е от съществено значение за семействата, за които придвижването на децата с множествени увреждания е изключително трудно или дори невъзможно.

 Автомобилът е оборудван с платформа за колички. Производството му изискваше време, но на 25 юни микробусът беше официално предаден на „Център За Надежда“. Ключовете връчи директорът на Дирекция „Маркетинг и реклама“ на „Фантастико“ Мирослава Георгиева. Присъстваха Нели Радева, основател на фондация И АЗ МОГА и зам.-директорът на училището за незрящи деца „Луи Брайл“, където се помещава центърът за рехаблилитация на деца с множествени увреждания.

 “Изключително сме щастливи, че децата от „Център За Надежда“ вече спокойно ще могат да стигат до рехабилитационния център. Благодарим още веднъж на всички наши клиенти, подкрепили кампанията. Без тяхната помощ това нямаше да е възможно“, сподели Мирослава Георгиева.

Целта на програмата “Мобилен Терапевт” е да помогне за назначаването на повече рехабилитатори и осигуряването на мобилна услуга за нуждаещите се семейства. В  „Център за Надежда“ получават грижа и терапия деца с най-тежки диагнози. Регулярната рехабилитация за деца с множествени увреждания е животоподдържаща и липсата й може да доведе до сериозно влошаване на състоянието им и до непоправими последици.

За фондация „И аз мога“

И АЗ МОГА / I CAN TOO е международна благотворителна организация за подпомагане на деца със специални нужди и техните семейства. Създадена е през 2006 в България като частна инициативa от живеещата от двадесет години в Германия Нели Радева. Програмите на I CAN TOO целят подобряване качеството на живот на деца със специални нужди и интегрирането им като равноправни членове на обществото. И АЗ МОГА създава социални инициативи, образователни, културни и медийни събития за промяна на обществената нагласа към тези деца. Набира средства и инвестира в създаването на терапевтични центрове за деца със специални нужди. Фондацията създава два такива центъра за деца със специални нужди,  изцяло с нефинансови средства.

За Фантастико

Търговска верига Фантастико е семейна българска компания, основана през 1991 г. с откриването на първия си супермаркет в гр. София. Днес компанията управлява 43 супермаркета, като броят им ежегодно расте. Във веригата работят над 3 100 човека, които ежемесечно обслужват повече от 3 100 000 клиенти.  Благодарение на модерната си визия, качеството на стоки и услуги, богатия асортимент и доброто обслужване, веригата се развива изключително успешно на българския пазар. По-големите формати супермаркети Фантастико разполагат с био щанд, месна, рибна и млечна витрина, суши  кът, топла точка, сладкарска витрина, кафетерия, детски кътове и площадки. Предлагат и разнообразие от допълнителни услуги като аптеки, застрахователни брокери, Easy Pay, химическо чистене и др.

В последните години търговска верига Фантастико се фокусира в кампании, подкрепящи децата в България и техните нужди. Миналата година бяха проведени 3 кампании в подкрепа на фондация И АЗ МОГА, фондация „Майко мила“ за каузата им „Оле Мале“ и „SOS Детски селища“, като и трите бяха сериозно подкрепени от клиентите на веригата.


Още добри дела