ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ заедно за каузата "Образование за всяко дете" — Фантастико
Loader
100%

ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ заедно за каузата "Образование за всяко дете"

ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ заедно за каузата "Образование за всяко дете"
09.09.2020

ФАНТАСТИКО и УНИЦЕФ заедно за каузата "Образование за всяко дете"

09 септември 2020 г., София – Търговска верига ФАНТАСТИКО се присъединява към семейството корпоративни партньори на УНИЦЕФ в България. Двете организации обединяват усилия в кампания за по-достъпно и пълноценно образование за децата със специални потребности.

Кампанията „Образование за всяко дете“ стартира на 10 септември 2020 г. и ще продължи до 14 октомври 2020 г., като ще обхване всички 43 супермаркета ФАНТАСТИКО. В периода на кампанията клиентите на ФАНТАСТИКО ще имат възможност да направят дарение в размер на 1 (един) лев. Сумата може да бъде дарена на касите във веригата при заплащане на закупените стоки. Дарението ще бъде отразено с отделна позиция в касовия бон. Ако някой посетител желае само да дари сума за каузата, също може да го направи на каса без да пазарува в магазина, като срещу дарената сума ще получи касов бон.

Със събраните средства УНИЦЕФ, заедно със свои партньори, ще разработи първата приобщаваща дигитална образователна платформа в страната. Тя ще предоставя адаптирани образователни ресурси за специфичните нужди на всяко дете и ще улесни взаимодействието между специалисти (ресурсни учители, психолози, логопеди), учители, родители и деца, особено за живеещи в отдалечени райони, далеч от областния град, където липсва по-редовен контакт. Предвижда се платформата да заработи до края на 2020 г. като в първите 30 месеца ще бъдат подкрепени 3300 деца с увреждания, 500 специалисти и минимум 200 родители. Целта на платформата е да предостави дългосрочна и устойчива подкрепа, която с времето да обхване по-голямата част от децата с увреждания в страната.

Партньорството ни с УНИЦЕФ и подкрепата за кампанията „Образование за всяко дете“ е естествено продължение на дългогодишната политика на ФАНТАСТИКО в подкрепа на деца и семейства в риск. Вярваме, че създаването на първата приобщаваща дигитална образователна платформа ще даде възможност за пълноценно образование на децата със специални нужди, ще мотивира допълнително техните учители и ще направи родителите по-уверени в грижата за техните деца. Вярваме в успеха на тази кауза и благодарим на УНИЦЕФ за нестихващия ентусиазъм и усилия в името на това всяко дете да учи и да се развива“, заяви изпълнителният директор на ФАНТАСТИКО Светослав Гаврилов.

Приветстваме Фантастико за смелостта и убедеността да ни подкрепи в настоящата предизвикателна глобална ситуация. УНИЦЕФ вярва, че всяко дете има право на достъпно и качествено образование, което изцяло насърчава неговия потенциал. Трябва да се уверим, че няма изключения и нито едно дете не е забравено“, заяви д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България.

 

За УНИЦЕФ
УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии. Спасяваме живота на децата. Отстояваме техните права. Помагаме им да реализират потенциала си. И никога не се предаваме. Защото сме УНИЦЕФ – за всяко дете!

 


Още добри дела