Facebook Pixel
Loader
100%

ТВ „Фантастико“ подава ръка на УМБАЛ „Александовска“ срещу разпространението на COVID-19

ТЪРГОВСКА ВЕРИГА „ФАНТАСТИКО“ ПОДАВА

РЪКА НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19

 

Във връзка с тревожните данни за разпространението на COVID-19 в страната, търговска верига „Фантастико“ подкрепя УМБАЛ „Александровска“ в мерките за обезпечаване на лечебното заведение с достатъчно на брой дихателни апарати и друга медицинска апаратура. Един от първите ангажименти на търговската верига е да направи дарение от 200 000 лв. за закупуването на  дихателни апарати за УМБАЛ „Александровска“. Решението за финансовата подкрепа е взето веднага, след като става ясно, че се търси възможност за закупуване на животоспасяващата апаратура  в условията на пандемия от COVID-19 и недостиг на подобна апаратура в стотици болници по целия свят.

От търговска верига „Фантастико“ заявяват категорично, че финансовата подкрепа се прави с цел повече пациенти да получат адекватно лечение, както и да бъдат предпазени българските лекари от нуждата да вземат тежки решения в бъдеще, подобни на тези в Италия.

Ръководствата на УМБАЛ „Александровска“ и на търговската верига подчертават, че няма поет ангажимент за приоритетно използване на дихателните апарати в полза на частната компания. Единствено лекарите са тези, които ще правят преценка кой пациент от каква медицинска помощ има нужда.

От търговска верига „Фантастико“ вече е заявена готовност пред държавните органи за оказване на подкрепа. Компанията е в непрекъснат контакт с УМБАЛ „Александровска“ и при нужда има готовност да бъдат предприеми и следващи стъпки за улесняване работата на лекарите.

 

 


Още добри дела