Топъл обяд за хора в нужда в София — Фантастико
Loader
100%

Топъл обяд за хора в нужда в София

ДОБРОВОЛЦИ И ЕКИПИ НА СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА ДОСТАВЯТ ТОПЪЛ ОБЯД, ДАРЕН ОТ ТЪРГОВСКА ВЕРИГА „ФАНТАСТИКО“

              Столична община и търговска верига „Фантастико“ поставят началото на социалната инициатива за предоставяне на топъл обяд на хора в крайна нужда в София. Търговската верига поема ангажимента да дарява топъл обяд до края на извънредното положение за домакинства в нужда и хора без доходи и подслон, които са настанени в кризисните центрове на Столичната община.        

            Храната ще се осигурява и подготвя от екип на „Фантаститко“ и ще бъде доставяна до нуждаещите се от служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, както и от доброволци. Ангажиментът на компанията е да подсигурява обяд на около 140 души 7 дни в седмицата до края на извънредното положение. Хората, до които ще стига помощта, ще се определят от Столична община. Храната се доставя от вчера на нуждаещите се, а днес столичният кмет Йорданка Фандъкова разясни как ще се реализират доставките.   

          „Благодаря много на „Фантастико“, които предложиха безплатно 140 порции на ден и се включиха на първо място в подкрепата на хората в кризисния център. Знаете, че Столична община остави да работи Кризисния център, за да може бездомните хора да бъдат на чисто място, да получават храна, защото те са една рискова група и за да не се притесняват, разбира се, останалите хора. Отделно от това, с помощта на районните кметове имаме списък от хора социално-слаби, затруднени възрастни хора, избрани по критериите на социалната кухня и останалите порции ще бъдат доставяни по домовете на тези хора, благодарение на доброволците от Фондация „Адра“, които днес се включват в нашата програма.“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова

         Изпълнителният директор на търговска верига „Фантастико“ благодари на Общината за бързата реакция: „Усхяме да организираме тази инициатива за по- малко от 48 часа. От вчера доставяме храната. Пред нас не е стоял въпросът дали, а как да помогнем.“.

Светослав Гаврилов изрази надежда, че в този труден момент повече компании биха подкрепили тази инициативата на „Фантастико“, така че храната да достигне до повече нуждаещи се. 

      От началото на извънредното положение търговска верига „Фантастико“ подаде ръка и на УМБАЛ „Александровска“ с дарение за закупуване на дихателни апарати и друга медицинска техника. Бяха въведени и редица мерки за безопасно пазаруване в супермаркетите като: пропускателен режим; засилени дезинфекции; асистенти, които подпомагат възрастни хора и хора със специални потребности.


Още добри дела