Facebook Pixel
Loader
100%

4160 килограма доброта от клиентите на ФАНТАСТИКО

4160 килограма доброта! Това е равносметката от изминалия уикенд, в който клиентите на ФАНТАСТИКО даряваха продукти от първа необходимост по време на традиционната кампания на Българска хранителна банка „Килограм доброта“.

Четири от супермаркетите на ФАНТАСТИКО бяха домакин на тазгодишната инициатива, като през двата дни в търговските ни обекти са дарени общо 4160 килограма храни от първа необходимост - олио, ориз, боб, леща, макарони.

Инициативата се провежда за 11-а година, като целта е да се съберат продукти с дълготраен срок на годност, които да бъдат в помощ на над 40 000 нуждаещи се възрастни хора и деца в цялата страна. Събраните храни ще бъдат разпределени сред 112 различни организации, програми и услуги, с които Българска хранителна банка работи в 21 области на страната.

„Килограм доброта“ е кампания на доброволците и на пазаруващите за дома си хора и сме безкрайно благодарни на 55-имата доброволци и на всички клиенти на верига Фантастико за дарените 4160 килограма доброта", сподели Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българска хранителна банка. Общото количество дарени продукти в рамките на тазгодишната кампания „Килограм доброта“ е 5680 кг.

Българска хранителна банка е първата организация в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти. С помощта на мрежа от партньорски организации в цялата страна храната се разпределя до десетки хиляди хора в нужда.

Още новини