Facebook Pixel
Loader
100%

63-ма ученици започнаха своята първа работа във ФАНТАСТИКО

Лятна ваканция с много забавления, но на работа вместо пред компютъра – такива ще бъдат следващите дни за 63 ученици на възраст над 16 години, които започнаха своята първа работа в търговската верига ФАНТАСТИКО. Младежите ще бъдат обучавани от ментори в супермаркетите, ще работят в динамичен екип, за първи път ще спечелят пари със собствен труд и ще създадат нови приятелства, а гъвкавото работно време ще им позволи да не пропускат летните емоции.

 

17-годишният Богдан Росаков е роден в Украйна, но от 4 години живее в България. Когато станал на 16, решил, че вече иска да работи.

„Мама ме подкрепи, но при условие, че това не ми пречи на обучението“, разказва Богдан. И тогава получил шанс за работа във ФАНТАСТИКО. Година по-късно казва, че работата въобще не му попречила, завършил с отличен успех. „Графикът на работа е уникално гъвкав и това ми позвалява да се справям с всичко. Всички в екипа много ми помагат“, казва Богдан.

Работи на щанд „Кафетерия“, продава тортички, прави кафе, пече хляб и се усмихва на клиентите. „В работата най-много ми харесва комуникацията с хората. Сутрин, например, предавам своята енергия на клиентите и се радвам, ако мога да усмихна техния ден“, споделя Богдан. Той вече е част и от програмата „Фантастично лято“ заедно с останалите 62-ма младежи.

„Това, което правите е много ценно. Заради опита и знанията, които ще придобиете при нас“ – с тези думи младежите бяха посрещнати от управителя и оперативен президент на ФАНТАСТИКО ГРУП Владимир Николов на специална церемония в Joy Station. Той им разказа, че е започнал работа на 14 години и е работил всяко лято.

За своя първи работен ден им разказа и вицепрезидентът на компанията Валентина Божева. „Беше много стряскащо. Преживях проверка, имах и недоволни клиенти, но най-важното беше, че имаше кой да ми помогне. Аз съм сигурна, че тук ще си намерите нови приятели и може да се вдъхновите от 30-годишната история на ФАНТАСТИКО, която вече ще пишем заедно с вас“, допълни Божева.

За да бъде преживяването още по-вълнуващо за учениците, те ще имат възможност да участват в томбола с награди – 5 броя iPhone 13 и 5 броя Apple Watch Series 8. В томболата ще участва всеки тийнейджър, работил в компанията минимум 2 месеца без прекъсване.

Кампанията „Фантастично лято“ е естествено продължение на ангажимента на ФАНТАСТИКО към младите хора. В момента компанията осигурява и учебна практика за учениците от две големи гимназии в София – 97 СУ „Братя Миладинови“ и 130 СУ „Стефан Караджа“. В продължение на две седмици децата, които учат специалности в сферата на търговията, усвояват занаята на практика.

Още новини