Facebook Pixel
Loader
100%

Avon България и ФАНТАСТИКО обединяват усилия в каузата срещу рака на гърдата

В навечерието на Международния ден на жените, Avon България и Фантастико за трета поредна година обединяват сили в каузата срещу рака на гърдата. Всеки може да стане посланик на доброто, закупувайки благотворителен лосион „Розова мисия“ в супермаркетите на веригата. 100% от печалбата на продукта отива във фонда на Avon България, усилията на който са насочени към профилактика и ранно откриване на рака на гърдата, както и към психологическа, практическа и информационна подкрепа за жени с тази диагноза.

Стратегически партньор в каузата срещу рака на гърдата и за Avon България, и за ФАНТАСТИКО е фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“. Козметичната компания си партнира с фондацията от 2015 г. по съвместната програма „Бъди до мен“, дарявайки им общо над 600 хил. лв. Средствата се набират от продажбите на розови благотворителни продукти, които се предлагат в брошурите на Avon и онлайн на avon.bg, а 100% от печалбата на всеки от тях се дарява в подкрепа на мисията на Avon да се бори с най-често срещаното онкологично заболяване сред жените.

ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепя дейността на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ от 2021г. Всяка година през месец октомври във всички супермаркети на компанията се провежда мащабна комуникационна кампания с посланието „Прегледай се. Погрижи се за себе си“ върху всички торбички за пазаруване, въздействащи видеоклипове на екраните в търговските обекти, лични срещи не екипа на фондацията с клиентите на веригата. За 3 години общият размер на дарените от ФАНТАСТИКО средства е близо 200 000 лв.

„Бих искала да изкажа искрена признателност на всички, които, движени от съпричастност и добро сърце, избират да закупят благотворителен лосион „Розова мисия“. От една страна, така помагат на жените с рак на гърдата и техните близки да получат безплатни практически и информационни консултации, арт-терапии и групи за взаимопомощ. Тази подкрепа е изключително ценна, защото дава възможност на диагностицираните жени да се борят с коварното заболяване в емоционален и психологически аспект, в тежък за тях момент да намерят път и посока, за да продължат живота си с увереност, въпреки диагнозата. От друга страна, допринасят за осъществяването на повече профилактични прегледи на млечната жлеза, а както знаем, открит навреме, ракът на гърдата може да бъде лечим.

Искрено благодарим на ръководството на Фантастико, че за поредна година в навечерието на най-женския празник подкрепят толкова важна за жените кауза, засягаща все повече българки. Вярвам, че с обединени усилия можем да бъдем по-ефективни в борбата с рака на гърдата и съм обнадеждена, че и други компании ще започнат да разпознават социалните измерения на това заболяване и ще бъдат все по-ангажирани с темата.“ заяви Венета Димитрова, търговски директор на Avon България и Северна Македония.

„Щастливи сме, че за трета поредна година сме партньор на Avon България в каузата срещу едно от най-разпространените сред жените онкологично заболяване. В нашите супермаркети от години намират място продукти с кауза на редица организации, подкрепящи уязвими групи от обществото. Вярвам, че общата ни кауза с Avon ще бъде разпозната от много от нашите клиенти, на които благодаря за многократно проявената съпричастност“, заяви Диана Димова-Йорданова, директор „Корпоративни комуникации“ във ФАНТАСТИКО ГРУП.

Посланик на добра воля на общата кауза на Avon България и ФАНТАСТИКО е актрисата Йоанна Темелкова. Ако и вие искате да подкрепите каузата, можете да откриете благотворителния лосион "Розова мисия" във всички супермаркети на веригата. 

Още новини