Бeзплатен футбол, йога и картинг — Фантастико
Loader
100%

Бeзплатен футбол, йога и картинг

Напоследък една от най-обсъжданите теми между колеги във ФАНТАСТИКО са новите придобивки, които компанията предоставя.

„С грижа към теб” е програма на търговската верига, която в началото се появява, за да предостави на служителите редовни профилактични прегледи и допълнителна здравна грижа. През тази година обаче ФАНТАСТИКО решава да надгради инициативата, за да предложи на служителите си безплатен достъп до голямо разнообразие от активности за свободното време. Картинг, танци, йога, футбол, пейнтбол и преходи сред природата са малка част от активностите, които програмата „С грижа към теб“ предлага. Към това се добавят и редовните семинари с акцент върху здравословния начин на живот.

„Профилактичните прегледи за женско здраве, които се организират всяка година, са изключително важни за превенцията на много ключови заболявания, които биха повлияли сериозно върху здравето и пълноценния живот“, казва Силвия Янчева, която е част от маркетинг екипа на ФАНТАСТИКО. „Лекциите, които се организират по леко неглижирани и на моменти дори „леко неудобни“ теми – като периода на менопаузата и пременопаузата също са много полезни, защото „хвърлят“ светлина върху неща, които просто не се коментират гласно, а те са важна част от личния и професионалния живот”, споделя още Силвия.

Тя се възползва и от новите възможности, които дава програмата „С грижа към теб“. Избрала е безплатните занимания по йога. Не счита себе си за запален фен на йога, но я препоръчва заради ползите, които извлича от практикуването й.

„За първи път отидох на йога преди повече от 10 години, буквално на шега. Аз съм динамичен човек, кипящ от енергия и ми се струваше, че заниманията с йога са нещо, което безкрайно ще ме отегчи, но се оказа точно обратното. Сега след всяка практика се чувствам най-напред благодарна, че съм си дала възможност да отпусна ума и тялото си, прибирам се усмихната и се наслаждавам на оставащото време с моето семейство”, разказва още Силвия. Едно от йога студиата, които тя и нейните колеги могат да посещават, е  „Сантоша Йога“ в София.

„Йога има комплексно въздействие върху цялостното здраве и е прекрасна възможност да си дадем грижа. По този начин по-лесно освобождаваме напрежението на физическо, емоционално и ментално ниво и развиваме фокус и концентрация“, обяснява йога преподавателят Нина Сотирова от „Сантоша йога“.

А Силвия и нейните колеги вече планират заедно да пробват някои от другите активности за свободното време като пейнтбола и картинга. „Нашият работодател ни е предложил широк спектър от възможности и имаме свободата да изберем кое най-успешно ще сработи за нас, за да се чувстваме добре и да имаме пълноценен личен и професионален път“, споделя тя. Според нея с програмата “С грижа към теб” ФАНТАСТИКО показва, че истински цени екипа си.

Служителите на компанията оценяват високо допълнителните придобивки, показва и  последното проучване за удовлетвореността сред екипа на BeyondWork*. Според данните близо 80% от служителите на всички подразделения на ФАНТАСТИКО ГРУП оценяват високо начина, по който компанията се грижи за тях. 94.2% от анкетираните определят като много добро допълнителното здравно осигуряване, което им предоставя компанията.

-----------------------
* Проучването BeyondWork измерва удовлетвореността на служителите в българските компании. В анонимната анкета са участвали 1178 служители от всички дивизии на ФАНТАСТИКО ГРУП. Те са дали отговор на 74 въпроса, обхващащи всички фактори, влияещи на удовлетвореността на работното място.

Още новини