Безплатни прегледи за рак на гърдата с подкрепата на ФАНТАСТИКО — Фантастико
Loader
100%

Безплатни прегледи за рак на гърдата с подкрепата на ФАНТАСТИКО

За трета поредна година ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепя дейността на фондация „Една от 8“. В рамките на инициативата „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ компанията дари 50 000 лв., като така общият размер на дарените средства в подкрепа на организацията за целия период на партньорството достига близо 200 000лв.

„ФАНТАСТИКО ГРУП застава до нас за 3-та поредна година. Изключително сме щастливи, че тяхната подкрепа прерасна в дългосрочно партньорство, което ни дава възможност да планираме, да разширяваме програмите си и да реализираме нови дейности и инициативи в подкрепа на жените с рак на гърдата, както и в посока превенция и ранна диагностика.

И през следващата година ще продължим да предоставяме безплатна психологическа, емоционална и практическа информация на жените с диагноза и на техните близки. Ще посетим 8 града в страната по нашата програма „Ела и се прегледай“, за да предоставим безплатни ехографски мамологични прегледи и да  обърнем внимание на здравите жени за важността да се преглеждат редовно“, заяви Гергана Димитрова, управител на фондация „Една от 8“.

Партньорството между ФАНТАСТИКО ГРУП и фондацията започва с вътрешна кампания, насочена към профилактика на рака на гърдата сред всички дами екипа на компанията. Тази инициатива продължава и днес, но вече в много по-разширена здравна грижа към всички служители. А ФАНТАСТИКО ГРУП и „Една то 8“ проведоха три съвместни кампании в супермаркетите на веригата. Бяха проведени серия от срещи с екипа на фондацията в търговски обекти в София, Ботевград, Перник, Банкя и Елин Пелин. Всяка година през октомври – Световният месец за борба с рака на гърдата, търговската верига и фондацията напомнят „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“, разпространявайки този призив с видеоклипове и чрез торбичките за пазаруване.

„Благодарни сме за възможността да бъдем част от мисията на фондация „Една от 8“. Тяхната емоционална подкрепа към страдащите от рак на гърдата е съществена част от лечението, защото дава нужното спокойствие по време на терапията. Акцентът в нашите съвместни инициативи е профилактиката, която е така необходима за навременното диагностициране и лечение. Тъй като скоро предстои 10-ия рожден ден на фондацията, използвам случая да поздравя момичетата от „Една от 8“ за тяхната невероятна съпричастност, за посветеността на каузата да помагат и за това, че в тяхно лице винаги срещаме сърдечни приятелки. Благодаря на Нана Гладуиш, която, водейки собствена битка със заболяването, създаде изключителен екип, достигна до хиляди българки и техните семейства и продължава да го прави, независимо в коя точка на света се намира“, заяви Диана Йорданова, директор „Корпоративни комуникации и връзки с обществеността" във ФАНТАСТИКО ГРУП.

Още новини