Дами от екипа на ФАНТАСТИКО бягаха в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания — Фантастико
Loader
100%

Дами от екипа на ФАНТАСТИКО бягаха в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания

Седем дами от екипа на ФАНТАСТИКО участваха в най-голямото състезание по бягане за жени BIODERMA Women's Run. За шеста поредна година инициативата събира участници от цяла България: от жени, които искат да подобрят личните си рекорди на 5-километровата дистанция, до млади момичета, които с нетърпение очакват старта на TEEN Girls Run.

Бягането по традиция започна от Националния дворец на културата, а екипът на компанията се включи в 5-километровата дистанция за бързина. „BIODERMA Women’s run е събитие, което събра на едно място различни и много интересни жени. За първи път присъствам на изцяло женско бягане и емоцията беше много зареждаща. Най-хубавото е, че тази емоция беше споделена с други жени от екипа, което направи преживяването наистина специално“, сподели Калина Жишева, обучаващ експерт в дирекция „Екип, развитие и обучение“.

Инициативата подкрепя не само женското бягане, но и благотворителна кауза. 20% от таксите за участие се даряват за „Училище без граници“ – инициатива на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Проектът позволява на децата с такъв тип заболявания да продължат образованието си по време на лечението. Над 100 деца в училищна възраст, лекуващи се в специализирани клиники, са обхванати от инициативата.

„Винаги бих помогнала, ако имам тази възможност. Заради здравен проблем, свързан с нисък хемоглобин, от една година се налага да водя малката ми дъщеря в онкохематологичното отделение на столична болница и виждам как минават дните и седмиците на децата там“, споделя Вероника Николова от супермаркет „Фантастико“ в Елин Пелин. По време на маратона тя се състезава рамо до рамо с по-голямата си дъщеря Евелина по трасето „Мама & аз“. „Включих дъщеря ми в бягането и заради каузата, и за да я запаля по този спорт“, допълва Вероника.

„Съпричастността към проблемите на децата е основно задължение на всяка една жена и майка и съм удовлетворена от решението си да участвам. Да помогна, с каквото мога, и колкото и малко да е, да допринеса за развитието на децата, които имат нужда от всякаква подкрепа“, допълни Диана Крумова, специалист „Контрол фактури“.

Маратонът се организира в сътрудничество със спортен клуб „Бегач“. Той е основан през февруари 2012 г. с цел да развива бягането и кардио спортовете и аматьорския спорт.

„Това беше първото ми участие в маратон. На първо място реших да изпробвам собствените си сили, а това че събитието е с благотворителна кауза предизвиква още по-хубави емоции. Самият факт, че можеш да направиш добро няма как да не те зарадва. Беше предизвикателство, което определено ми хареса. След като завършихме, обсъдихме резултатите си и прекарахме страхотна слънчева съботна сутрин“, обобщава Ванеса Живина, главен касиер в супермаркет „Фантастико“ на бул. „Г.М. Димитров“.

На финала всички участници получиха медали като признание за подкрепата на благотворителната кауза.

Още новини