Дo 25 000 лв. за проект ще финансира тази година програмата „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“ — Фантастико
Loader
100%

Дo 25 000 лв. за проект ще финансира тази година програмата „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“

Конкурсът за подкрепа на проекти по програмата „Фантастико до теб“ ще стартира в петък, 15 март, като през 2024 г. фондът ще финансира проекти на стойност до 25 000 лв.

Тази година ще се приемат проекти в три направления: „Образование и култура“, „Здравеопазване“ и „Социално предприемачество“.  Всяка организация ще може да кандидатства с до два проекта. Кандидатурите ще се приемат чрез платформата https://doteb.fantastico.bg/ , където на 15 март ще бъде активна онлайн апликационна форма. Кандидатури ще се приемат до 15 април, 2024 г.

Проектите ще бъдат оценени от 10-членно жури, в което участват членовете на Управителния съвет на „Фантастико до теб“ и петима външни експерти. Финалистите, които ще получат финансиране, ще бъдат обявени на специална церемония през юни.

Общият бюджет на фонда тази година е 500 000 лв. Програма „Фантастико до теб“ не финансира лечение на физически лица, както и правителствени, политически или религиозни организации.

Правилата за участие в конкурсната процедура са публикувани на сайта на програмата: https://doteb.fantastico.bg/kak-da-kandidatstvam/

Още новини