Две отличия за ФАНТАСТИКО ГРУП от конкурса „Мениджър на годината“ — Фантастико
Loader
100%

Две отличия за ФАНТАСТИКО ГРУП от конкурса „Мениджър на годината“

ФАНТАСТИКО ГРУП получи две отличия от престижния конкурс „Мениджър на годината“. Оперативният президент на компанията Владимир Николов, който е сред десетте топ мениджъри на България за 2023г., беше отличен за висши постижения в мениджмънта. ФАНТАСТИКО ГРУП получи и специалната награда за развитие на регионите по време на на официална церемония в Софийската опера и балет.

„На 14 годишна възраст започнах работа в един квартален магазин, недалеч от тук на ул. „Оборище“, който продължава да работи и днес. Тогава целият ни екип беше от 7-8 души. Днес, 32 години по-късно, все още съм в семейната компания, но вече колегите, с които работя, са над 3 400. Всички имаме една мисия - да правим клиентското изживяване на над 100 000 души, които посещават супермаркетите ни всеки ден, по-добро и надявам се с усмивка. Няма силен мениджър без силен екип. Затова благодаря на колегите, с които, сигурен съм, ще продължаваме да развиваме модерна търговия на световно ниво!“, заяви Владимир Николов.

Конкурсът „Мениджър на годината“ отличава лидерите, които създават, прилагат и утвърждават добри управленски практики, включващи високи етични стандарти и обществена отговорност. Оценката се прави по методология на „Делойт България“, а за целите на обективността в различните етапи участват няколко независими екипа от компанията за одит и консултантски услуги.

Оценката за носителя на приза на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“ също се дава от „Делойт България“, като сред критериите са: компанията да се откроява с ясно дефинирани цели за развитие на местните общности, изградена философия относно нейния принос към местните общности и регионалното развитие, механизми за реализация на философията и измерими резултати за успешно проведени активности.

За последните 5 години приносът на ФАНТАСТИКО ГРУП и клиентите на компанията за различни каузи е над 3 700 000лв., чрез което са подкрепени 50 организации и са достигнати над 21 000 души. През 2023г. компанията създаде програмата „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“, чийто фонд финансира проекти в сферата на образованието, културата и околната среда на обща стойност 200 000лв. при първата конкурсна процедура.

Носител на титлата "Мениджър на годината 2023" е г-жа Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на ,,УниКредит Булбанк”. „Поздравявам г-жа Минчева за изключителните й постижения. Нейното развитие от стажант до изпълнителен директор на банкова институция е истински впечатляващо. Поздравявам и всички останали мениджъри, които бяха оценени в топ 10 от „Делойт България“ – професионалисти, визионери, които с работата си вдъхновяват своите екипи и показват, че в нашата страна може да се развиват компании на световно ниво“, коментира след церемонията Владимир Николов.  

„Този единствен по рода си формат, който се превърна в барометър на българската бизнес среда, има за цел да открои добрите практики на най-добрите лидери и професионалисти, стандарти и резултати, които допринасят за българската икономика, променят бизнес климата и също така допринасят за утвърждаване на репутацията на България по света, за да имаме по-конкурентоспособна и обърната към бъдещето икономика“, посочи Александра Мирчева, председател на Съвета на директорите на "ВМ Финанс Груп" и издател на списание "Мениджър" пред 800 гости на церемонията в Софийската опера и балет. „В тази зала днес присъстват съвременните будители. Хора, които създават ценности, личности, които имат заряд, целеустременост, за да постигат обществено развитие и прогрес, вдъхновители на младите хора, които са си поставили за мисия отстояването на своите най-високи професионални постижения и отстояването на своите ценности отвъд бизнес резултатите", допълни още Мирчева.

"Мениджър на годината ни дава вяра, че обществото ни разполага с един ценен ресурс – личности, които имат визията как да се съгради държавата и волята да го постигнат", каза президентът Румен Радев в приветствието си към десетте финалисти в конкурса.

Снимка: БТА

Още новини