Facebook Pixel
Loader
100%

„Екип Бъдеще“ 3: от университета до реалния бизнес

Нови знания, повече умения и по-голяма увереност. С тази равносметка Веселин Стоянов завършва практическия си стаж в Логистичен център „Фантастико“ в Елин Пелин в края на миналото лято. Точно преди година студентът от УНСС в специалност „Бизнес логистика“ става част от стажантската програма на ФАНТАСТИКО ГРУП „Екип Бъдеще“. А днес е част от екипа на логистичната база на веригата.

За трета година лятната стажантска програма „Екип Бъдеще“ ще насърчава и подкрепя развитието на студенти в реална бизнес среда. В програмата могат да се включат бъдещи професионалисти в сферата на финансите, търговията, човешките ресурси, информационните технологии, строителството и логистиката. Те ще имат възможност да работят през лятото в компанията, за да се завърнат в университета далеч по-опитни и уверени в областта, в която искат да се развиват.

За Веселин стажът през миналото лято се оказва отлична възможност за кариерна промяна и придобиване на практически знания. Започва професионалното си развитие в супермарките на „Фантастико“ веднага след като завършва средното си образование. Като студент, обаче е готов да направи следващата логична кариерна стъпка. Така преди година решава да се включи в „Екип Бъдеще“. Следват три месеца, в които с много любопитство и постоянство трупа опит в складовата база на „Фантастико“. „Придобих представа как работят процесите и системите в склада и имах възможността да изпълнявам задачи, които допринесоха за усвояването на необходимите ми за професията знания. Научих се да бъда адаптивен, да работя в динамични условия, да подобря качеството на работата си и да практикувам това, което уча“, разказва Веселин.

 

По време на стажа успява да премине през всички етапи на работа в логистичния център – от приема на стоки до спедицията. Негов верен навигатор в света на реалния бизнес е персоналният му ментор Петър Мадаров, от когото получава ценни съвети за работата. „Той постепенно ме въведе в работните процеси на склада и винаги ми е съдействал. Макар че в складовата база е доста натоварено, съм благодарен, че служителите отделиха време за моето обучение и ми обясняваха подробно. Практическият опит беше ценен, защото на теория и по учебник нещата не са точно такива каквито са в реална бизнес обстановка“, споделя още Веселин Стоянов.

„Екип Бъдеще“ за Веселин се оказва път към мечтаната работа. След летния си стаж получава покана да стане част от екипа на логистичния център. Откриваме го именно в склада, докато приема поредната доставка със свежи плодове и зеленчуци. Без да се замисля препоръчва на всички студенти да се включат в програмата и това лято: „Ако са достатъчно мотивирани и желаят да се запознаят с работните процеси в една голяма българска компания, това е тяхната възможност. Ще могат да натрупат знания и опит в условията на позитивна работна среда“.

Менторите от екипа на ФАНТАСТИКО вече очакват новите участници в „Екип Бъдеще“. Те ще им помагат с персонални съвети и насоки, включвайки ги в конкретни проекти. „Изпитвам голямо уважение към младите хора, които се стремят към кариера в областта на информационните технологии. Моята цел е да ги насърчавам да преодоляват предизвикателствата и да развият своя потенциал. Винаги съм готов да споделям знанията и опита си с младите хора, като ги насърчавам да следват своите мечти“, казва Пенчо Цветков, директор „Информационни технологии“ във ФАНТАСТИКО ГРУП и ментор по програмата „Екип бъдеще“. „С огромен ентусиазъм очаквам новите попълнения в екипа на дирекцията. Това е техният шанс да направят първата крачка към една блестяща кариера, да натрупат безценен опит и да се потопят в иновативната атмосфера на нашата компания. Представете си, че работите рамо до рамо с най-добрите в бранша, че вашите идеи и усилия допринасят за реални промени и успехи“, добавя още експертът, който вече два пъти e част от класацията на Career Show за най-влиятелните ИТ специалисти в България.

В екипа си очаква амбициозни и талантливи студенти с желание за учене и развитие: „Бъдете смели, проактивни и вдъхновени! Това е вашето време да блеснете, да покажете какво можете и да изградите мрежа от контакти, която ще ви подкрепя през цялата ви професионална кариера. Не изпускайте тази възможност да оставите своя отпечатък. Очакваме от вас основни технически умения и готовност да научавате нови технологии, проактивност и иновативност в решаването на задачи, аналитично мислене и силни комуникативни умения, както и отговорност и професионализъм в работата“.

В дирекция „Информационни технологии“ във ФАНТАСТИКО ГРУП работи екип от над 20 професионалисти. „От нашия екип бъдещите стажанти могат да очакват подкрепа и вдъхновение. Те ще имат възможността да работят по реални проекти, които ще им позволят да приложат и разширят своите технически умения. Ще научат за най-новите технологии и инструменти в ИТ индустрията, ще придобият ценен опит“, казва още менторът в „Екип Бъдеще“ 3.

Освен ценен опит, стажантите ще получават атрактивно месечно възнаграждение, ваучери за храна, карта с отстъпка за фитнес, както и целия пакет от социални придобивки, предвиден за екипа. „Стажът ви при нас ще бъде интензивен и изпълнен с предизвикателства, но също така и изключително възнаграждаващ, подготвяйки ви за успешна кариера в ИТ сектора. Освен това, ще развиете важни меки умения като работа в екип, ефективна комуникация и управление на времето. Ще се научите да анализирате и решавате проблеми, както и да предлагате иновативни решения“, допълва Пенчо Цветков.

Освен в неговия екип, тази година отворени позиции за стажанти ще има в дирекциите: „Екип, обучение и развитие“, Търговска дирекция, „Строителство“, „Експлоатация и поддръжка“, както и в Логистичен център „Фантастико“ в Елин Пелин.

Така за трети път „Екип Бъдеще“ ще се превърне в най-прекия път от университета до реалния бизнес за всички студенти, готови да се впуснат в поредното вълнуващо лятно приключение.

 

Още новини