Емоционална среща с касиерите-посланици на каузата на УНИЦЕФ и ФАНТАСТИКО — Фантастико
Loader
100%

Емоционална среща с касиерите-посланици на каузата на УНИЦЕФ и ФАНТАСТИКО

С емоционална среща между представители на УНИЦЕФ и на екипа на ФАНТАСТИКО бяха отчетени успешните резултати от кампанията „Стъпки заедно към училище без насилие“. На нея бяха отличени касиерите, които мотивираха най-много хора да дарят средства за общата ни кауза през 2023 г. Именно стотиците касиери в супермаркетите на веригата имаха ключова роля за провеждане на дарителската инициатива и се превърнаха в посланици на съвместната инициатива за създаването на безопасна и позитивна училищна среда.

„Силно впечатлени сме от резултатите на кампанията тази година. Благодаря ви за това, че стигнахте до хората, че полагахте тези ежедневни усилия, за да разясните какво представляват насилието и тормозът в училището, по какъв начин дават отражение върху децата.“ С тези думи Кристина де Бройн, представител на Детския фонд на ООН в България, се обърна към екипа на ФАНТАСТИКО. Тя благодари специално на касиерите, които постигнаха най-добри резултати в кампанията. Тази година това са Ива Макенджиева от ФАНТАСТИКО в гр. Перник, Ния Апостолова – от супермаркета на бул. „Г.М. Димитров“ в гр. София и Гергана Стамболийска – от супермаркета на веригата в кв. „Драгалевци“.

„Приемам каузата лично. Затова отделях по минутка, за да подканя всеки наш клиент да помогне. Най-голямо впечатление ми направиха възрастните хора, които брояха стотинките си за хляб, а в същото време вадиха по 10, по 20 лв., за да помогнат на децата“, сподели Ива Макенджиева, която успя да мотивира най-много свои клиенти да подкрепят каузата. Ния Апостолова допълни, че в кампанията с личния си пример са се включили дори и деца: „Силно впечатлена съм от едно момченце, може би 3-ти или 4-ти клас, което всеки път, когато пристигаше в магазина, даряваше джобните си пари на моята каса. И майка му твърдеше, че това е негово решение и това дете идваше 2 пъти седмично и оставяше по 5 лева на моята каса“. Каузата е близка и за Гергана Стамболийска. Въпреки че е едва от 6 месеца в компанията, тя успява да се нареди сред касиерите с най-добри резултати. „Приемам каузата лично, защото моят съпруг е учител, две от децата ми също учат педагогика и затова исках да помогна на децата в училище. Знам каква е ситуацията там, знам, че има много агресия и това ме мотивира още повече да искам да помогна“, сподели Гергана.

Специална благодарност към всички касиери, превърнали се в застъпници на дарителската инициатива, отправи и оперативният президент на ФАНТАСТИКО ГРУП Владимир Николов. „Искам да кажа наистина едно голямо благодаря на всички вас, за това което сте направили. Реално вие сте нашите посланици в тази мисия“, заяви той по време на срещата.

Клиентите и екипът на ФАНТАСТИКО подкрепят програмата на УНИЦЕФ „Стъпки заедно“ за втора поредна година. Този път съвместната инициатива успя да събере 277 234 лева, с които ще се работи за разширяване на програмата, която използва комплексен подход за създаване на позитивна и безопасна училищна среда. С различни дейности ще бъдат обхванати до 200 училища и близо 20 000 деца.

Още новини