ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепи благотворителна изложба, създадена от млади таланти с различни възможности — Фантастико
Loader
100%

ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепи благотворителна изложба на млади таланти с различни възможности

ФАНТАСТИКО ГРУП е сред благодетелите на благотворителната изложба „Големият взрив“, създадена от млади таланти с различни възможности в Jamba - Хъб на възможностите. Експозицията беше официално открита във Vivacom Art Hall (ул. Оборище 5), където до 7 март могат да бъдат разгледани 67 абстрактни картини, дело на младежи с интелектуални затруднения.

Събраните средства от благотворителната изложба ще бъдат използвани за Арт терапия за младежи, както и за ремонт на общински терен, предоставен за изграждане на социално предприятие за техните нужди. Идеята е обектът в столичния квартал „Лозенец“ да се превърне в място, което да предлага кулинарни обучения и работни места за готвачи с различни възможности.

„Купувайки от въздействащите абстрактни картини, представители на бизнеса, институциите и ценители на изкуството, ще могат да подкрепят развитието на хората с увреждания, както и да повлияят за промяната на нагласите в нашето общество“, каза Йоана Колева, председател на Фондация “Сошъл Фючър” и директор на Jamba – Хъб на възможностите.

ФАНТАСТИКО ГРУП закупи три от картините и подкрепи организаторите като предостави средства за рамкирането на всички творби в експозицията.

„Много съм щастлива, че съм част от това многообразие – на цветове, настроения, емоции и таланти. Ние във ФАНТАСТИКО ГРУП ценим многообразието и като част от корпоративната култура, насърчаваме  креативността, различните гледни точки и идеи, които носят заряд. Благодаря за възможността да се докосна до тази емоция!”, каза Валентина Божева, вицепрезидент на ФАНТАСТИКО ГРУП при откриването на изложбата.

Идеята на организаторите е чрез експозицията да се насърчат и други талантливи хора с различни възможности да изработят творби за следващи подобни събития.

„Подкрепяйки таланта на един, ние подкрепяме всеки да твори, да развива способностите си и да има смелостта да ги представя публично, за да може да се конкурира наравно с колегите си, без оглед на здравословни и други ограничения“, споделят от Фондация “Сошъл Фючър”.

На откриването на изложбата присъстваха министри, посланици и благодетели-дарители. Събитието завърши с пърформанс, по време на който актьорът Ивайло Захариев и групата за синхронно пеене „Жестим“ представиха на жестов език песента „Заедно“ на Графа, Любо Киров и Орлин Павлов.

Още новини