Facebook Pixel
Loader
100%

„Фантастико“ открива два нови супермаркета, единият от които ще е част от мини търговски център. Общата инвестиция надхвърля 63 млн. лева собствен капитал.

„Фантастико“ открива два нови супермаркета, единият от които ще е част от мини търговски център.
Общата инвестиция надхвърля 63 млн. лева, собствен капитал.

През есента на 2018 г. верига супермаркети „Фантастико“ ще открие два нови обекта. Първият ще е на бул „Г.М.Димиров“, до хотел „Вега“. Обектът се разпростира върху внушителните 4700 кв.м., а общата разгърната, застроена площ е повече от 10 000 квадратни метра. Инвестицията е над 39 млн. лв. Работното време е до 24.00 часа, а предвидените работни места са 100.
Вторият обект е на добре познатия на всички столичани адрес бул. „Черни връх“ 204. На мястото на сегашния супермаркет ще се открие реновиран, модерен, нов и уголемен обект. Клиентите на търговската верига ще бъдат наистина приятно изненадани от оптимизацията му, асортимента и условията на пазаруване в него.
Проектът се разпростира върху забележителната застроена площ от 4090 кв.м. Инвестицията е над 24 млн. лв. Обектът отново ще работи денонощно и ще се открият над 50 допълнителни работни места към персонала до момента.
Сградата на „Черни връх“ се състои от две основни обществени зони – за търговски обекти – аптека Субра, химическо чистене, магазин за битова техника Зора и др., на юг, и супермаркет ФАНТАСТИКО на север. Така локацията ще се превърне в изключително удобен и практичен мини търговски център. За удобство на клиентите, към двете части на сградата са реализирани независими входни пространства. Вътрешната връзка между търговските обекти и супермаркета е решена посредством пасаж и подвижни пешеходни пътеки, а за комфорт на посетителите са предвидени два подхода до покрития паркинг, под търгоската зала на магазина, релизирани чрез подвижни пешеходни пътеки.
И двата супермаркета вече са в строеж.
По традиция и двата обекта на „Фантастико“ залагат на открояваща се модерна визия, пречупена през призмата на конкретна ситуация.
Супермаркетите следват фирмената тенденция за външна визуална връзка към търговската зала, представена с внушителна стъклена фасада.
В духа на предшествениците и тези обекти ще се открояват с богат асортимент от стоки, пресни плодове и зеленчуци, различни видове прясно изцедени сокове, специално разработен сектор за био и диетични продукти, уютен козметичен сектор – всичко необходимо за ежедневието на клиента. Сериозен акцент е поставен върху кулинарния щанд с топли витрини, зона за закуски и сандвичи. За първи път пред очите на посетителите ще се случва цялата магия на производството на хляба – от замесването до изпичането му. В пространството след касите е предвидена «Кафетерия», с уютна зона за консумация. По дължина на същата зона, навън, е обособена и покрита тераса със седящи места, където клиентите на супермаркета могат да се насладят както на богатия асортимент на приготвените на място храни и напитки, така и на урбанистична гледка.
За удобство на клиентите, и към двата супермаркета е прeдвиден покрит паркинг и открит паркинг с над 150 открити паркоместа в близост до основните пешеходни подходи. В духа на съвременните тенденции са заложени и станции за зареждане на електро автомобили.
На нивото на супермаркет „Фантастико“, клиентите могат да се възползват от допълнителни услуги - офиси за сключване на застраховки I&G brokers, за плащане на битови сметки – Easy pay, бутик за цветя Florence, банкомат и др., в зависимост от обекта.

За компанията:

Търговска верига „ФАНТАСТИКО“ е създадена през 1991г и е сред водещите компании за продажба на бързооборотни стоки. Притежава 41 търговски обекта – супермаркети под едноименната марка, в гр.София, гр. Елин Пелин и в гр. Кюстендил. Във веригата работят над 3000 служители.
За 2016 година в портфолиото си „ФАНТАСТИКО“ добави и награда от Националния конкурс „СГРАДА НА ГОДИНАТА 2016”, в който магазин от веригата, намиращ се в град София, кв.”Овча Купел”, ул.”Любляна” е определен от 27 членното жури за победител в изключително оспорваната категория „Търговска сграда на годината“.
Плановете на компанията за развитие продължават. През следващата година са планирани няколко нови обекти и една голяма реконструкция на вече съществуващ супермаркет. Занапред търговската верига отново ще се фокусира върху специалните и търсени от българския потребител стокови групи, ще развие отделните сектори и покаже многообразие, изобилен асортимент и качество както на стоките, така и на услугите, които предлага.
Фантастико вече трета година успешно развива и онлайн-продажби чрез платформата www.ebag.bg. Мисията на онлайн магазина е да подобри начина на живот на своите клиенти, като им спести много време и усилия и предложи голямо продуктово разнообразие и навременни доставки до посочен адрес с възможност за плащане както в брой и с ваучери, така и с банкови карти.

Още новини