Facebook Pixel
Loader
100%

ФАНТАСТИКО отвори врати в Перник

Най-мащабният търговско-развлекателен комплекс на ФАНТАСТИКО ГРУП в гр. Перник отвори врати тази сутрин. Търговският обект посрещна първите си клиенти десет месеца след старта на строителството. Комплексът на ул. „Юрий Гагарин“ се простира върху 10 753 кв м разгъната застроена площ, а в изграждането му се включиха стотици професионалисти от различни области. Проектът е на стойност над 25 млн. лв., като инвестицията е направена изцяло със собствени средства на компанията. В търговския център са разкрити над 140 нови работни места. Само в супермаркета на веригата вече работят 106 души – всички от Перник и Радомир. 

За да бъде пазаруването приятно и в безопасна среда, търговският център ще работи с пропускателен режим при необходимост, така че противоепидемичните мерки да бъдат спазени.   

Клиентите на веригата ще имат достъп до около 45 000 вида стоки. ФАНТАСТИКО залага на качествени продукти от родни производители и световни брандове – свежи плодове и зеленчуци, риба и месо. За първи път в обект на веригата ще има специален стъклен MeatCorner, в който пред погледите на клиентите ще се подготвят за продажба различни меса и месни продукти. Компанията работи, както с големи утвърдени брандове, така и с малки семейни ферми, чиито продукти са разположени на специалния кът „От малките ферми за вас“. Кулинарният щанд предлага богат асортимент от приготвени на място ястия и салати. В пекарната на „Квас Квас“ хлябът се замесва и изпича в супермаркета; сушито също е приготвено на място. ФАНТАСТИКО ще предложи богата зона за био храни и напитки, диетични и диабетични продукти; винарна с различни сортове младо и отлежало вино; кафетерия със сандвичи, фрешове, торти, печива и много други.

В комплекса има модерна боулинг зала от веригата MegaXtreme Bowling, която е част от портфолиото на ФАНТАСТИКО ГРУП. Жителите на гр. Перник ще открият още: зоомагазин „Нечовешки магазин - д-р Стефанов“, парфюмерия Parfen, магазин за аксесоари за мобилни телефони Smart Station, аптека Subra, оптика Grand Optics, книжарница Orange Center, каса за битови сметки и парични преводи Easy Pay, застрахователен брокер SDI, химическо чистене MediaClean, пункт на Българския спортен тотализатор.

Районът пред търговския център е облагороден с богато озеленяване и пейки за отдих. За удобство на клиентите паркингът разполага със 157 паркоместа.

Строителството на комплекса е дело на „Бараж Груп“, а дизайнът е на студио Cityscape. В изграждането на обекта са използвани качествени материали, гарантиращи максимална енергийна ефективност. Фасадата е изградена от релефни елементи, осветени с 500 прожектора. Над централния вход е разположена козирка, дълга 13 метра в едната си част. Под нея се намира голяма тераса с гледка към планината. Интериорният дизайн се отличава с характерните за супермаркетите на веригата окачени тавани, стъклени витрини и различни видове осветление. Компанията инвестира значителни средства в енергийно ефективно и щадящо природата хладилно оборудване. В супермаркета в Перник 100% от отпадъците от полиетилен, хартия и метал се събират разделно и се рециклират.

Дo ĸpaя нa гoдинaтa ФAHTACTИKO щe имa cвoй cyпepмapĸeт и в гp. Бoтeвгpaд. Съвсем скоро компанията ще започне строителството на супермаркет в столичния квартал „Левски“. Предстоят  мащабни реконструкции. Значителна промяна ще претърпи супермаркетът на бул. „Симеоновско шосе“, ще бъде основно реконструиран и един от обектите на веригата в кв. „Младост“ 4.

Още новини