ФАНТАСТИКО с мащабни проекти в Перник и Ботевград — Фантастико
Loader
100%

ФАНТАСТИКО с мащабни проекти в Перник и Ботевград

Търговска верига ФАНТАСТИКО започна изграждането на най-мащабния си търговско-развлекателен комплекс в град Перник и финализира сделка за имот за супермаркет в Ботевград. Двата проекта ще бъдат финализирани през 2021 година и са на обща стойност над 34 млн. лв. Инвестициите се правят изцяло със собствени средства на компанията, като в двата обекта ще бъдат разкрити около 250 нови работни места.

Проектът в Перник е първият по рода си търговско-развлекателен център на ФАНТАСТИКО, който ще се простира върху внушителните 10 753 кв. м. разгъната застроена площ. В обекта ще бъде изграден най-модерният досега супермаркет ФАНТАСТИКО, боулинг зала от веригата MegaXtreme Bowling, партньори на ФАНТАСТИКО ще имат свои магазини и обекти за различни услуги. Комплексът ще разполага с модерна детска площадка, голям паркинг и богато озеленяване. Строителството е поверено на фирма „Бараж Груп“, а дизайнът е на студио Cityscape.

„Започваме този проект с огромно вълнение, защото той ще надскочи всичко, което сме правили до този момент. Сигурни сме, че търговско-развлекателният комплекс ФАНТАСТИКО ще стане любимо място за пазаруване и развлечение в град Перник. В нашата компания работят много жители на града, които в момента пътуват всеки ден до София. Сега ще създадем обект, в който колегите ще могат да работят там, където живеят и, разбира се, ще открием работни места за нови служители от Перник“, заяви собственикът на ФАНТАСТИКО Валери Николов.

„Радващо е, че в Перник ще бъде открит такъв голям обект, където перничани ще могат едновременно да пазаруват и да се забавляват. Във време на криза немаловажно е и, че ще бъдат открити нови работни места“, заяви зам.-кметът на община Перник инж. Мирослав Стоицев, който присъства на символичната „първа копка“ на терена. Комплексът ще бъде изграден в кв. „Изток“, ул. „Юрий Гагарин“ № 52.

ФАНТАСТИКО ще започне строителство на супермаркет и в град Ботевград. Преди дни беше финализирана сделката за закупуването на имот с големина 6 700 кв.м. Инвестицията за този обект ще надхвърли 9 млн. лв. Планира се супермаркетът с кафетерия, детска площадка и удобен паркинг също да отвори врати за клиенти през 2021 г. По повод предстоящото изграждане на обект от веригата ФАНТАСТИКО в Ботевград, кметът на Общината Иван Гавалюгов заяви:

„Община Ботевград винаги е била отворена към идеите за реализиране на инвестиционни проекти, които биха могли да допринесат за успешното развитие на града. Откриването на търговски обект с мащабите на ФАНТАСТИКО в Ботевград ще повиши предлагането на първокачествени стоки и услуги за гражданите. Не на последно място ще доведе до разкриване на нови работни места, чието наличие е от голямо значение в условията на кризата, породена от COVID-19.“ Г-н Гавалюгов пожела успех на инвеститорите при реализацията на проекта. Търговска верига ФАНТАСТИКО вече стана част от обществения живот на града, като подкрепи „Шампионска лига-Ботевград 2020“.

През 2020 г. ФАНТАСТИКО откри два нови супермаркета в столичния квартал „Манастирски ливади“ и в град Банкя. Бяха разкрити над 200 нови работни места, като размерът на общите инвестиции със собствен капитал са за около 34 млн. лв.

ФАНТАСТИКО заема пета позиция в класацията ТОП 20 на търговските вериги в България. В общата класация на в. „Капитал“ за най-големите 100 компании у нас за 2019г. веригата се изкачи от 42-ро на 37-мо място. В момента ФАНТАСТИКО управлява 43 супермаркета в София, Банкя, Елин Пелин и Кюстендил. В портфолиото на компанията са още търговският център SkyCityMall, развлекателният комплекс Joy Station, веригата MegaXtreme Bowling, ресторантите MyChoice и фитнес залата Fast&Fit. В компанията работят над 3 000 души.

Още новини