Facebook Pixel
Loader
100%

Изложбата „Моите будители“ събра изтъкнати личности в Деня на народните будители

В Деня на народните будители беше открита изложбата „Моите будители“ с участието на изявени личности.

Изследователят проф. Христо Пимпирев, директорът на Националната опера и балет акад. Пламен Карталов, писателката Здравка Евтимова, Стефка Костадинова, чийто световен рекорд остава ненадминат, старши треньорът Весела Димитрова и гимнастичките от Националния отбор по художествена гимнастика, създателят на платформата ucha.se присъстваха на тържествената церемония. Всички те застанаха пред обектива на фотографа Костадин Кръстев-Коко. Техните послания, както и тези на Райна Кабаиванска, Снежина Петрова, Явор Гърдев, Найден Тодоров, Веско Ешкенази, Ивет Лалова и учителката Благородна Танева можете да видите от изложбата в Галерията на открито пред Народния театър „Иван Вазов“.

Проектът е благотворителен, като всяка година за Деня на народните будители ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепя проекти в областта на образованието и културата. Тази година бенефициенти са Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и Нов български университет.

„За нас от Националното музикално училище е изключителна чест и привилегия през тази година да бъдем част от инициативата „Моите будители“ на ФАНТАСТИКО ГРУП заедно с такива изявени имена в областта на музиката, културата, науката и спорта. За нас е огромна привилегия да сме бенефициент по тази програма, което ще ни даде възможност да обновим концертната си зала, за да може нашите възпитаници и занапред в любимия си дом да представят своите постижения пред широката публика. Благодаря на ФАНТАСТИКО ГРУП! Благодаря за доверието! Благодаря Ви за подадената ръка! На всички вас искам да пожелая светъл празник! Бъдете все така вдъхновени в просветителската си дейност и нека искрата на просвещението никога да не угасва!“, заяви при откриването на изложбата д-р Столина Добрева.

Инициативата ще подкрепи и проекти на студенти от Нов български университет. „Аз съм дълбоко респектиран от това да бъда пред толкова много таланти и толкова много големи имена, които заслужено участват в тази изложба. Бих искал да благодаря на първо място на ФАНТАСТИКО ГРУП, на нейния президент г-н Валери Николов, на нейния оперативен президент Владимир Николов, които за съжаление не са сред нас, но заслугата за това събитие е изцяло тяхна. За нас е изключителна чест да работим с ФАНТАСТИКО вече повече от 15 години. Правим едно събитие, което вероятно всички знаете – това е Майсторският клас на Райна Кабаиванска, която също е част от тази изложба и аз съм щастлив, че тук е и акад. Карталов, който е наш партньор от много години, както и Столичната община. За студентите на Нов български университет този жест на дарение за стипендии е изключително важен, защото това е една възможност, една връзка с обществената среда, с бизнеса, който представлява ФАНТАСТИКО и заради възможността за бизнеса да се срещне с тези млади хора и да оцени тяхното виждане за бъдещето, което е изключително важно за нас. Поздравления още веднъж за инициативата на ФАНТАСИТКО и на Столична община!“, каза изпълнителният директор на Нов български университет д-р Георги Текев.

Първите посетители на изложбата получиха билети за театър, опера, концерти, книги и музикални дискове, чрез които да се докоснат до творчеството на участниците в изложбата и да почерпят вдъхновение от техните постижения. Възпитаници на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ изпълниха „Химн на народните будители“. Силни аплодисменти получиха изпълненията на Дара Соколова (цигулка), Цветелина Занкова и Оливър Уолън (валдхорна).

Още новини