Facebook Pixel
Loader
100%

Изложбата „Моите будители“ вече е пред Аулата на Нов български университет

Изложбата „Моите будители“ вече е пред Аулата на Нов български университет. Експозицията на фотографа Костадин Кръстев-Коко беше преместена в двора на висшето училище, след като предизвика голям интерес при излагането й пред Народния театър „Иван Вазов“.

Проектът „Моите будители“ е съвместна инициатива на ФАНТАСТИКО и Съюза на артистите в България. В рамките на проекта за първи път едни от най-изявените български артисти, творци от различни сфери на изкуството – театъра, танца, музиката, киното и литературата, разкриват имената на будителите, изиграли ключова роля в личния им и творчески път. Райна Кабаиванска, Теодор Ушев, Георги Господинов, Васко Василев, Лили Иванова, Мариус Куркински, Христо Мутафчиев, Цветана Манева, Койна Русева, Юлиан Вергов, Бойка Велкова, Теодосий Спасов, Марта Петкова и Никола Хаджитанев говорят с благодарност за личностите, събудили любовта към културата и изкуството.

Вярваме, че споделеното от участниците в проекта ще е вдъхновение за университетската общност в Нов български университет, с чието съдействие беше реализирана изложбата „Моите будители“. Освен културна стойност, инициативата е и благотворителна. В рамките на проекта ФАНТАСТИКО подкрепя социалната дейност на Съюза на артистите в България, подпомагайки двата фонда на организацията - Социален и Здравен. Част от средствата ще бъдат предназначени за стипендии за студенти по актьорско майсторство.

Още новини