Извънредни мерки за безопасност — Фантастико
Loader
100%

Извънредни мерки за безопасност

ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ В ТЪРГОВСКА ВЕРИГА

„ФАНТАСТИКО“

 

Във връзка с разпространението на COVID-19 в страната и обявеното извънредно положение, търговска верига „Фантастико“ предприема безпрецедентни мерки. Всички мерки, които се взимат от компанията ще бъдат публично обявени. 

Ø Въвеждат се строги ограничения за достъп до супермаркетите. В зависимост от големината на търговската площ, в магазините ще се допускат едновременно от 5 до 30 души, като целта е те да могат да пазаруват спокойно без да са на близко разстояние един от друг. Останалите клиенти ще изчакват пред магазинитe. При изчакване и пазаруване в нашите магазини, Ви молим  да спазвате разстояние един от друг от мин. 2 метра. 

Ø Във всеки супермаркет ще се влиза само от главния вход. Достъпът от всички останали входове ще бъде забранен.

Ø Разширени са зоните за дезинфекция в търговските обекти, увеличен е броят дезинфекциращи процедури и е въведено използването на нови почистващи и дезинфекциращи препарати.

Ø Дезинфeкцират се дръжките на кошниците и количките.

Ø Специално внимание се обръща на касовите пространства, като по няколко пъти дневно ще бъдат дезинфекцирани касовите ленти и разделителите за продукти.

Ø Работата с открити продукти се извършва само с ръкавици.

Ø Работното време на магазините за клиенти ще бъде намалено с един час, за да се прави всяка вечер едночасова щателна дезинфекция и подготовка на супермаркетите за следващия ден.

Ø На служителите са осигурени дезинфектанти.

Ø В търговските обекти няма да бъдат допускани служители със симптоми на грип.

Ø Препоръките към служителите са при симптоми на грип са да си останат вкъщи и да потърсят личния си лекар.

Ø На екраните в супермаркетите се излъчва информация със съвети за предпазване от COVID-19.

Ø В супермаркетите са поставени печатни материали с информация за мерките за дезинфекция и съвети за лична хигиена.

За търговска верига „Фантастико“ на първо място са животът и здравето на служителите и посетителите в супермаркетите. Точно затова въвеждаме извънредните мерки. Правим всичко възможно да осигурим доставки на дезинфектанти, разширяваме максимално зоните за дезинфекция. Изключително сериозен е проблемът с маските, но се надяваме скоро да можем да осигурим за служителите. В нашите супермаркети винаги са спазвани стриктно мерките за хигиена и е упражняван постоянен контрол. Разчитаме  на търпение и отговорно поведение от страна на всички служители и клиенти и вярваме, че всеки ще положи усилия за по-висока лична хигиена и стриктно спазване на инструкциите на здравните власти.

Заповедите за реорганизация на работата в супермакети „Фантастико“ са изпратени днес до всички ръководители на търговски обекти и ще бъдат въведени до края на деня.

Ще ви информираме своевременно за всяка следваща мярка, която ще предприемем.  

 

 

Още новини