Facebook Pixel
Loader
0%

Медено-горчично пиле и история за силна жена

В този епизод на "Неделна супа за душата" ще видите как се прави пристрастяващо вкусният Honey Mustard Chicken, а срещата на Ирини е с много специална жена, която умее да живее извън клишетата.

 

Необходими продукти:

1 бр пилешка пеперуда

1 кафена лъжичка чесън на прах

Щипка индийско орехче

Царевично брашно за овалване

Сол и пипер на вкус

Лъжица зехтин

2 с. л. масло

Лайм

2 с. л. дижонска горчица със зрънца

1 с. л. мед

½ чаша пилешки бульон

½ чаша готварска животинска сметана

Стрък магданоз

За плейтване:

Листа айсберг

2 листа бекон

2 питки за бургер

Приготване:

1. Разполовете пилешката пеперуда и разделете всяка половина на още две.

2. Изплакнете и подсушете всяка половина. Овкусете със сол и пипер от всички страни. Напудрете в брашното.

3. Загрейте зехтина и запържете пилето до зачервяване.

4. Извадете пилето от мазнината в чиния.

5. Намалете котлона на средна степен. Разтопете маслото и добавете меда, дижонската горчица, сока от половината лайм, индийското орехче и бульона. Разбъркайте до хомогенна смес.

6. Прибавете сметаната, разбъркайте и върнете пилето в тигана.

7. Оставете да поври на средно силен огън около 5 минути.

8. Поръсете с чаена лъжичка ситно нарязан магданоз. Може да сервирате като самостоятелно ястие - с гарнитура от пържени, или както аз предпочитам, задушени пресни картофки и салата (или както го предпочита Илияна – в бургер с препечен бекон, чедър и зелени листа).

Още новини