Мениджъри на водещи български компании разказват за партньорството си с ФАНТАСТИКО — Фантастико
Loader
100%

Мениджъри на водещи български компании разказват за партньорството си с ФАНТАСТИКО

Три десетилетия модерна търговия и развитие - това е равносметката на ФАНТАСТИКО в навечерието на 30-годишния юбилей на компанията. Започвайки от малък квартален магазин, днес веригата притежава 44 модерни супермаркета. В годините печели доверието не само на клиентите, но и на партньорите. За първата среща с ФАНТАСТИКО, за първите бизнес преговори и за вкуса, който събира, разказват Дарина Стоянова, изпълнителен директор на "Престиж-96", Галя Делчункова, търговски директор на "Дерони", Тонка Трайкова, основател и управляващ съдружник в "Карол-Фернандес мийт" (КФМ) и Кирил Вътев, собственик на месопреработвателната компания "Тандем-В".

Разкажете ни за първата си среща с ФАНТАСТИКО.

Тонка Трайкова: Един от шансовете, за които съм ужасно благодарна на съдбата, е възможността да срещна и опозная невероятни хора, чийто живот и бизнес промениха тази държава. Това са личности, които писаха и продължават да пишат историята на българския частен бизнес и които поставиха началото на частното предприемачество в България. Такива хора са собствениците на ФАНТАСТИКО - семейство Николови и изпълнителният директор на компанията Светослав Гаврилов. Познавам лично основателя на веригата Валери Николов и искрено му се възхищавам. Малко са хората като него, които са превърнали мечтите си в реалност, а хобитата си в бизнес. Този човек изгради империя, не преставайки да свири любимия си рок със своята рок банда. За него бизнесът е музика и забавление и това вероятно е ключът към успеха на ФАНТАСТИКО. Валери Николов със сигурност е вдъхновил много наши сънародници, защото е блестящ пример за това как с воля и много работа ние, българите, можем да се справяме перфектно в бизнеса. Харесвам емблематичните му думи: "Ако сутрин се събудиш и не ти се ходи на работа, то ти си приключена стопанска единица" - думи, които характеризират безкрайния му работохолизъм.

Дарина Стоянова: Първата ми среща с ФАНТАСТИКО беше по бизнес в края на 90-те години, в зората на модерната търговия в България. Още тогава ме впечатли техният висок професионализъм и амбиция да приложат най-съвременни глобални ритейл стандарти в работата си, които по онова време не бяха толкова познати в България.

Кирил Вътев: Трудно ми е да посоча как се случи първата ми среща с ФАНТАСТИКО и кога. Спомням си първата среща със Светослав Гаврилов, може би преди двадесет години, след която "Тандем" стана доставчик на търговската верига. Впечатли ме отсъствието на високомерие и партньорското му поведение. С времето взаимоотношенията ни с ФАНТАСТИКО се развиха в прекрасен партньорски дух. Най-голямото предимство намирам в това, че всички филиали са основно в София, където е и нашата производствена база. Прекият контакт с всеки от филиалите ни дава възможност да се ориентираме в конкретните предпочитания на потребителите в различните райони. По този начин имаме яснота за развитие на производственото ни портфолио.

Галя Делчункова: Моята първа среща с ФАНТАСТИКО, разбира се, преди много години, беше сблъсък на шарена и пъстра реалност от разнообразни храни, напитки и продукти в еднообразието на едва прохождаща България и първите ни стъпки към европейския стандарт и разнообразието на живот. Преди много години, когато за първи път посетих магазин на ФАНТАСТИКО, изведнъж попаднах в едно огромно разнообразие от продукти, повечето от които виждах за първи път в България. Изумиха ме разновидностите на стоки с различни вкусове и атрактивни опаковки, така изкусно и елегантно подредени. Втората ми среща с ФАНТАСТИКО беше още по-вълнуваща и незабравима, това е среща, която продължава и до днес - запознанството с хората от компанията, превърнало се в едно чудно приятелство, продължаващо и до днес. Хора с висок дух и отдаденост, сърцатост и прецизност, поглед в бъдещето, усъвършенстващи търговските обекти и разнообразието от продукти, прескачащи тенденциите на времето, за да създадат уют, удобство, красиво пазаруване и култура на хранене.


Кои са основни причини за партньорството на вашите компании с ФАНТАСТИКО?


Дарина Стоянова: И "Престиж", и ФАНТАСТИКО са компании, които са плод на освободения предприемачески дух на българите след падането на комунизма. Предприемчивост е важна корпоративна ценност за "Престиж" и до днес, а вярвам също и за ФАНТАСТИКО. Предприемаческият дух ни кара да влагаме ум, сърце и труд, за да вървим напред, да откриваме нови възможности, утре да сме по-добри от днес, да даваме най-доброто на нашите клиенти и потребители, да бъдем отговорни към нашите служители и към обществото, в което живеем. В унисон с мотото за юбилея на ФАНТАСТИКО бих казала, че ни събира вкусът към високия професионализъм, предприемчивост, иновативност, почтеност, отдаденост и любов към това, което правим!


Кирил Вътев: Философията на "Тандем" от първия ни производствен ден е да не произвеждаме продукти, с които не бихме хранили децата си. Впоследствие осъзнахме, че нашите продукти са предпочитани от потребители с високи претенции към храната, които четат етикетите и разбират написаното на тях. ФАНТАСТИКО се утвърди като фантастично място, където се пресича вкусът към добрата храна на производители и потребители. Ежедневно получаваме обективна оценка за произвежданите от нас продукти от многобройните клиенти на ФАНТАСТИКО.


Галя Делчункова: Основната причина за партньорството ни е общата ни концепция и отношение към натурално вкусните и качествени продукти, които предлагаме - ние като производители и ФАНТАСТИКО като търговска верига. Удоволствието от съвместната ни работа допринася да растем и да се развиваме заедно. Работим заедно от години, защото виждаме в лицето на ФАНТАСТИКО добри партньори и професионалисти.


Тонка Трайкова: "Събира ни вкусът" идеално приляга на нашите бизнес отношения от самото тяхно начало. Събра ни стремежът да правим потребителите щастливи, предлагайки им най-доброто - било то вкус, аромат, усещане, емоция. Спомням си, че началото на нашето партньорство започна с покана за среща в офиса на ФАНТАСТИКО, който по спомени тогава се намираше на втория етаж над магазин ФАНТАСТИКО в кв. "Красно село". Заредих два кашона с мостри на продукти и се появих на срещата в уречения час. Тогава се запознах със Светослав Гаврилов, по-късно и с Владимир Николов, който в момента е оперативен президент на ФАНТАСТИКО, и още тогава страшно си допаднахме. Усетихме се като съмишленици в бизнеса и в това, което искаме да постигнем заедно. На тази първа среща много се забавлявахме, когато Светослав ми разкри, че лично г-н Валери Николов настоява да започнат работа с КФМ, защото ужасно харесва един наш продукт и му е омръзнало да си го купува от други магазини. Така започна нашето партньорство, което успешно се развива повече от 20 години и се надявам това да продължи.


Пазарувате ли от ФАНТАСТИКО и има ли покупка, която няма да забравите?


Кирил Вътев: Твърде често посещавам магазините на ФАНТАСТИКО, защото там намирам интересни нови продукти на български производители, които не откривам другаде.


Дарина Стоянова: Случвало ми се е да спасявам семейната вечеря с покупка от топлия щанд на ФАНТАСТИКО. Във ФАНТАСТИКО винаги пазарувам повече, отколкото съм предвидила, защото супермаркетите имат голям асортимент, който ме изкушава. Живея извън София и нямам магазин на ФАНТАСТИКО наблизо. Но след няколко молби към г-н Владимир Николов те вече строят магазин, който ще бъде открит съвсем скоро. Ето това се казва внимание към клиента! Пожелавам на целия екип на ФАНТАСТИКО да бъдат здрави, да запазят своята уникална позитивна енергия, далновидност и креативност и да продължават да работят за модернизирането на ритейл средата в България!


Галя Делчункова: Голямото многообразие от стоки и услуги в магазините на ФАНТАСТИКО предоставя неограничени възможности - за вкусна и уютна трапеза, за специални поводи, за приятелски срещи. В тях компания "Дерони" предлага богата палитра от различни групи продукти, които могат да задоволят всеки изискан вкус, да разгърнат кулинарните ви умения и да направят всеки повод специален и запомнящ се. ФАНТАСТИКО е българска търговска верига, съчетала в себе си уникалност, стил, изящество към всеки един детайл, отношение към всеки един клиент, красиво съчетани с разнообразието от хранителни продукти, пъстро кулинарно богатство от цял свят и преплетени полезни и разнообразни нехранителни продукти за дома и ежедневието. Фантастично удоволствие от пазаруването и вълнуващи кулинарни преживявания за фантастично ежедневие!


Тонка Трайкова: Невероятно е как минаха тези години. В началото беше ентусиазмът. Всички ние се учихме в движение, всичко беше ново за нас и всичко беше предизвикателство. Обединихме се обаче около идеята за добрия вкус и никога не се отклонихме от нея. ФАНТАСТИКО отваряше магазин след магазин. После започна обновяване на старите магазини. Няма да забравя с каква гордост и въодушевление Светослав Гаврилов ми показа първия обновен магазин. Колелото се въртеше все по-бързо и така до днес, когато ФАНТАСТИКО е вече петата по големина верига супермаркети у нас, която е изцяло българска собственост. Думата, която най-точно характеризира ФАНТАСТИКО, е "различни". Това не е просто супермаркет, а дом - дом на добрата храна, място, на което можеш да напазаруваш добре подбран и изискан асортимент и да срещнеш хубави хора. Новите магазини са дори много повече - там под един покрив е събрано всичко, което искаш да купиш или направиш след тежък работен ден или през уикенда. ФАНТАСТИКО търси и намира симбиозата между добрата храна и добрите хора. Това е стилът ФАНТАСТИКО - не просто храна, а преживяване. Всичко това е възможно благодарение на екипа на ФАНТАСТИКО и аз им пожелавам тази енергия да не стихва. Пожелавам им ФАНТАСТИКО да се развива и менажира все така успешно в полза и за радост както на клиентите, така и на партньорите на веригата.

 

Още новини