Facebook Pixel
Loader
100%

"МОИТЕ БУДИТЕЛИ“ гостува на Летище София

От днес изложбата „МОИТЕ БУДИТЕЛИ“ гостува на Летище София. Проектът разказва за успеха на олимпийските отбори по природни науки и техните ръководители, за изявени възпитаници на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и музикални педагози. „Моите будители“ се реализира за трета поредна година по идея на ФАНТАСТИКО ГРУП и има за цел да популяризира и подкрепя каузи в сферата на образованието и културата.

В най-празничните дни от годината посетителите на Терминал 2 ще имат възможност да се запознаят отблизо с успехите на младите таланти, докато споделят най-вълнуващите и емоционални моменти със своите близки, които пристигат и отпътуват за празниците. „Радвам се, че в навечерието на светлите празници откриваме изложбата, която е посветена и е признание за българските олимпийци по природни науки. Постиженията на тези ученици, победители в международни и европейски състезания, са изключителен пример за това как образованието и усърдната работа могат да създадат поколение на иноватори. Техните забележителни успехи вдъхновяват и доказват, че България е дом на талантливи и предприемчиви млади хора, готови да творят бъдещето.“, заяви по време на официалното откриване на изложбата Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ – оператор на столичното летище.

През 2023 г. партньор и бенефициент по проекта „МОИТЕ БУДИТЕЛИ“ е Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН), което подпомага подготовката на изявени ученици за участията им в международни състезания. През тази година българските олимпийци по природни науки спечелиха 90 медала от редица престижни олимпиади и състезания - 17 златни, 32 сребърни и 41 бронзови. „Ръководителите на отборите ни по природни науки не произвеждат медалисти, те произвеждат добри хора, които трупат знания и с тези знания печелят медали. Успехът на всеки един олимпиец е резултат на много труд, упоритост, всеотдайност към науката и стотици часове на подготовка. Инвестицията в олимпийските състезатели по природни науки е инвестиция в бъдещето на България, в нейните млади хора, които в идните години ще бъдат двигател на иновациите и на научните постижения на страната ни“, сподели Вълкан Горанов, изпълнителен директор на СООПН.

На събитието присъстваха част от олимпийските отбори по природни науки и техни ръководители. Изложбата беше открита с прекрасни изпълнения на вокалната джаз формация на Националното музикално училище. „Благодаря на Летище София, което за втора поредна година е домакин на изложбата. С този проект всяка година поставяме в центъра на общественото внимание личности с изключителни постижения и подкрепяме финансово каузи в сферата на образованието и културата. Инвестицията в младите хора, вниманието към тях е инвестиция в нашето бъдеще. Бих искал да поздравя учениците от олимпийските отбори по природни науки и техните ръководители, както и възпитаниците и педагозите от Националното музикално училище за постиженията им и за това, че ни дават все повече поводи за гордост“, каза Светослав Гаврилов, изпълнителен директор на ФАНТАСТИКО ГРУП.

От днес до края на годината фотографиите ще могат да бъдат разгледани на Терминал 2, Атриум. В първите дни на 2024 г. изложбата ще бъде разположена в зона „Заминаващи“, където ще остане до 21 януари.

Автор на фотографиите е Костадин Кръстев - Коко. Това е поредната спирка на изложбата „МОИТЕ БУДИТЕЛИ“ за тази година, след като през ноември беше представена в Галерията на открито пред Народния театър „Иван „Вазов“, Нов български университет и Националното музикално училище „Любомир Пипков“.

Проектът „МОИТЕ БУДИТЕЛИ“ се осъществява със съдействието на Столична община и с медийната подкрепа на bTV Media Group.

Още новини