Над 1000 рози за старта на инициативата "Прегледай се. Погрижи се за себе си!" — Фантастико
Loader
100%

Над 1000 рози за старта на инициативата "Прегледай се. Погрижи се за себе си!"

Стартът на инициативата "Прегледай се. Погрижи се за себе си!" беше даден на 1 октомври. Над 1000 рози и информационни брошури бяха подарени на дамите, посетили супермаркетите на веригата, като част от тях имаха възможност да се срещнат лично с основателката на "Една от 8" Нана Гладуиш и екипа на фондацията. Инициативата се провежда за втора поредна година през октомври - Световния месец за борба с рака на гърдата. Целта е да бъде привлечено общественото внимание към превенцията, след като Световната здравна организация обяви рака на гърдата за най-разпространеното онкологично заболяване на планетата. В България всяка година около 3 500 жени и техните семейства чуват тази диагноза. 

Над 1 500 000 послания „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ ще достигнат до българските домове заедно с покупките от ФАНТАСТИКО. Призивът за грижа към женското здраве е изписан върху торбичките за пазаруване, за да напомня, че прегледът при мамолог не бива да се пропуска, а ранната диагностика дава шанс за лечение.

„Невероятно е, че за втора поредна година, чрез съвместната ни кампания с Фантастико, “Прегледай се. Погрижи се за себе си!”, имаме възможност да достигнем до широката общественост. Така напомняме на жените и на мъжете, колко сериозно заболяване е ракът на гърдата (защото мъжете също страдат от тази болест) и колко важна е профилактиката, свързана с него. За мен е огромно удоволствие, че пазарувайки за семейството си, хората и през този октомври отнасят със себе си, както покупките си, така и нашето послание в дома си. И нека знаят, че както могат да разчитат на ФАНТАСТИКО, така могат да разчитат и на фондация „Една от 8“. Ние сме до жените на България всеки ден“, споделя Нана Гладуиш, основател на фондацията.

ФАНТАСТИКО ГРУП ще дари 50 000лв. в подкрепа на дейността на фондацията, като средствата ще бъдат предназначени за провеждането на профилактични прегледи за рак на гърдата в различни градове на страната, както и за информационна и практическа подкрепа на жени с тази диагноза. Чрез подкрепата на ФАНТАСТИКО от 1.11.2021г. до началото на октомври 2022г. са проведени 2308 индивидуални информационни консултации на жени с диагноза рак на гърдата. През тази година екипът на фондацията посети 5 града с програмата „Ела и се прегледай“ (Хисаря, Стралджа, Обзор, Казанлък и Силистра) и осъществи  1 209 прегледа (1208 жени и 1 мъж), като са установени 11 находки за допълнителна верификация.

Още новини