Facebook Pixel
Loader
100%

Новият супермаркет ФАНТАСТИКО в Банкя отвори врати

КОМПАНИЯТА ВЕЧЕ РАБОТИ ПО МАЩАБЕН ПРОЕКТ В ПЕРНИК

       Новият супермаркет на търговска верига „Фантастико“ в град Банкя отвори врати. Малко преди посрещнето на първите клиенти по време на кратка официална церемония столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави екипа на компанията, като определи супермаркетът като „впечатляващо съоръжение“, което вдига нивото на града. Пред служителите и партньорите на компанията г-жа Фандъкова сподели: „Преди малко ме срещнаха жители на Банкя. Те бяха много доволни, освен от това, че ще имат място, където на спокойствие да пазаруват, но и от нещата по инфраструктурата, които Фантастико са направили – двете спирки, тук видяхме хубави детски площадки, паркинги. Но, разбира се, изключително важно е и това, че се откриват работни места. Във време, в което говорим за криза и безработица мисля, че това не е без значение“. От свое име и от името на жителите на град Банкя кметът на града Рангел Марков благодари „за това, че най-хубавият, най-съвременният, най-модерният магазин „Фантастико“ вече е в Банкя. Междувременно собственикът на търговска верига „Фантастико“ Валери Николов анонсира, че вече се работи по още по-мащабен проект в град Перник, който ще бъде финализиран през 2021 година.

      Акцент в изказванията беше и ролята на търговските вериги по време на извънредното положение. Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов подчерта: „България беше единствената държава, която нямаше празни щандове по време на кризата. Днес искам да благодаря, че по време на такава криза имаме и нова инвестиция – 20 милиона лева и над 100 работни места“. От своя страня столичният кмет Йорданка Фандъкова благодари за инициативата „Топъл обяд от Фантастико“, в рамките на която бяха раздадени на 10 000 топли обяда на хора в крайна нужда в столицата.

     Супермаркетът в град Банкя е е пострен върху 7000 квадратни метра разгъната застроена площ. Супермаркетът е изграден на четири нива: паркинг;  търговска зала; складове; офиси и зона за почивка. Всяка зона в търговската зала е подчертана с характерен и вече силно разпознаваем интериорен дизайн, а клиентите ще открият над 25 000 вида стоки. Специалният Meat Corner предлага богат асортимент от прясно месо и месни продукти. Както във всички свои супермаркети, „Фантастико“ и тук ще заложи на голямо разнообразие от български продукти, включително свежи плодове и зеленчуци, мляко и млечни произведения, риба, суши. Запазена марка си остават богатият био щанд и кулинарният щанд с топла храна за вкъщи. Пекарната в търговския обект ще осигурява топъл хляб и закуски, изпечени на място. Супермаркетът разполага с вътрешна и външна зона за бързо хранене. Кафетерията предлага торти, сандвичи, фрешове и широка гама от други храни и напитки. Едно от големите предимства на търговския обект е пракингът със 129 места, включително паркоместа за електромобили с електрически зарядни станции, паркоместа за майки с деца и за хора със специални потребности. За комфорта на родителите с малки деца е направена просторна детска площадка с модерни съоръжения за игра. Районът около търговския обект е облагороден с богата растителност, обновени са тротоарите, поставени са нови спирки за градския транспорт. 

Стрелка наляво
Стрелка надясно

Още новини