Facebook Pixel
Loader
100%

Отлично представяне на „Трън Ултра Рън“

С отлично представяне приключи участието на ФАНТАСТИКО ГРУП в състезанието по планинско бягане „Трън Ултра Рън“. Надпреварата се провежда за трета година в района на гр. Трън, а трасетата се намират в сърцето на Краище – един от най-живописните и чисти райони в България.

В отбора на ФАНТАСТИКО ГРУП се включиха Ивелин Иванов и Ивалин Петров от супермаркета в кв. „Студентски град“ (Ф22). Двамата се състезаваха на трасето на 8 км „Бягане до върха“, което започва от центъра на с. Велиново и достига до вр. Груйница (1243 м) в Парамунска планина. По време на маратона участниците трябваше да бягат през открити участъци, по меки пътеки и каменисти отсечки, по стръмни наклони и през полегати горски райони, в диви долини и край притихнали села.

Състезателите на ФАНТАСТИКО ГРУП се класираха съответно на 5-о и на 7-о място от близо 80 участници в „Трън Ултра Рън“. „Реших да се включа в маратона, защото обичам адреналина и предизвикателствата. Организацията беше чудесна, трасето добре подготвено, а доброволците отзивчиви и усмихнати. Участието ми донесе незабравими емоции, срещнах нови приятели и се насладих на чудесната гледка на Трънския край“, споделя Ивалин Петров. И допълва: „Благодаря на ФАНТАСТИКО ГРУП за възможността да участвам в такива състезания!“.

„Реших да се включа поради страстта към  бягането и природата. С тези инициативи подкрепяме туристическите дружества и насочваме вниманието към красотата на природата и величието на планината“, казва Ивелин Иванов, който се класира сред първите пет в трасето.

„Трън Ултра Рън“ се организира от Трънското туристическо дружество с подкрепата на Община Трън. Кулминацията на състезанието бяха изкачванията на поредица от панорамни върхове. От миналата година трасето „Четири върха Tрейл“ е част от държавния календар на Българска федерация по вертикално бягане. През 2023 г. близо 350 души откриха очарованието на плетеницата от планини и долини на Трънско и предизвикаха силата на своя дух.

Още новини