Първо място за мъжкия отбор на ФАНТАСТИКО ГРУП в Edenred Run 2024 — Фантастико
Loader
100%

Първо място за мъжкия отбор на ФАНТАСТИКО ГРУП в Edenred Run 2024

Отборът на ФАНТАСТИКО ГРУП в категория „Мъже“ спечели първо място в благотворителното щафетно бягане Edenred Run 2024. В инициативата, която се провежда в партньорство с „5KM Run”, участваха общо 26-ма представители на екипа на компанията, разпределени в 7 отбора (3 мъжки, 1 дамски и 3 смесени). Състезанието се проведе този четвъртък в Борисовата градина в София. Всеки един от отборите се състоеше от четирима души, като всеки от тях бягаше два пъти по 1.5 км.

Почетната купа под формата на сърце при мъжете вдигнаха Владислав Миленов, Станислав Мичев, Иван Кръстев и Радомир Иванов. „Емоциите бяха положителни, подкрепяхме се по трасето, докато бягаме, мотивирахме се при предаване на щафетите, но най-голямата емоция е,  че след три години отново ФАНТАСТИКО има отбор на първо място при мъжката щафета“, сподели Владислав Миленов, управител на супермаркет „Фантастико“ на бул. „Г.М. Димитров“. „Аз съм бивш състезател по кану-каяк и обичам спортове със състезателен характер. Успяхме да сформираме добър отбор. Всеки от нас подходи сериозно към състезанието и положихме усилия в подготовката преди това“, каза още Иван Кръстев, който е мърчандайзер в същия търговски обект. „Много съм щастлив от факта, че ФАНТАСТИКО ГРУП имаше цели 7 отбора и успяхме да спечелим първо място“, добави Станислав Мичев от супермаркета в Елин Пелин. „Винаги се боря за първото място и давам всичко от себе си. С колегите искрено се забавлявахме. Такива спортни събития винаги сплотяват“, обобщи Радомир Иванов от „Суши пойнт“.

За четвърта година състезанието се провежда в подкрепа на благотворителна кауза. Този път със събраните от такси средства ще бъде закупена медицинска апаратура за Отделението по педиатрия към УМБАЛ Бургас, единственото на територията на Община Бургас, което разполага със специалисти по детска кардиология и детска ендокринология. „Водещото да се включим в това събитие е каузата, която всяка година е уникална. Такива състезания винаги трябва да се подкрепят и се включвам всеки път без да се замислям“, сподели Владислав Миленов. „Смятам, че е важно, когато имаме възможност, да се включваме в подобни каузи и да помагаме заедно“, допълни Станислав Мичев. „Състезанията с кауза са супер, защото чрез спорта помагаш и на други хора“, каза Иван Кръстев. „Бягането е с кауза и не коства много да бъдем добри“, сподели и Радомир Иванов.

В състезанието тази година се включиха рекорден брой участници - 50 фирми, които сформираха 110 отбора, с повече от 500 участници. Спортното събитие събра 29 500 лв. за най-малките пациенти на болницата в Бургас.

Клубът по бягане е един от най-активните спортни клубове на ФАНТАСТИКО ГРУП. Той обединява хората в екипа, които обичат бягането и желаят да подобрят своето здраве и форма.

 

 

Още новини