Подкрепа за по-качествено образование в България — Фантастико
Loader
100%

Подкрепа за по-качествено образование в България

ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепя каузата на „Заедно в час“ за по-качествено образование с 32 700лв. Компанията се включи в 11-ия Благотворителен търг на звездите, организиран от фондацията и Българския форум на бизнес лидерите. В навечерието на Международния ден на учителя, 5 октомври, каузата за подобряване на българското образование обедини популярни актьори и лица от телевизионния екран, спортисти,  предприемачи и бизнес лидери.

В нестандартното събитие се включиха 15 звезди и представители на над 60 компании от различни сектори, сред които и ФАНТАСТИКО. По време на търга гостите наддаваха за два часа от времето на популярни личности с впечатляващи лични и професионални истории. Като съмишленици на мисията на „Заедно в час” всички звезди даряват своето време като лектори, водещи на работилници, за тиймбилдинг дейности и др. ФАНТАСТИКО се включи в оспорваните наддавания за време, което екипът на компанията да сподели с телевизионната водеща Деси Стоянова, актьорите Весела Бабинова и Филип Буков и волейболната легенда Владо Николов. Така компанията пое ангажимент да подкрепи фондацията с 32 700лв.

„Без добро образование успехът е невъзможен и затова винаги с удоволствие подкрепяме проекти в тази област. За нас, като нов член на Българския форум на бизнес лидерите, беше удоволствие и много приятно изживяване да се включим в Благотворителния търг на звездите. Поздравяваме всички популярни личности, които ще отделят от времето си, за да подкрепят „Заедно в час“ и пожелаваме много успехи на фондацията“, заяви Светослав Гаврилов, изпълнителен директор на ФАНТАСТИКО.

Общата сума, събрана по време на благотворителния търг, достигна 256 000лв.

„В „Заедно в час” вече повече от 12 години работим за това училището, без значение къде се намира – в квартала или на село, в столицата или малък град, да бъде среда-оазис и снимка на обществото, в което искаме да живеем: с отношения на грижа, солидарност и лична отговорност, с фокус върху развитие на потенциала на всяко дете и всеки учител. През работата си с учители и училища в цялата страна, с подкрепата на партньори от бизнеса, институциите и гражданския сектор не спираме да търсим решения и възможности всички деца в България да развиват потенциала си въпреки ограниченията на средата или ситуацията. Образованието е кауза за цялото общество, затова и се радваме, когато можем да обединим толкова успешни и вдъхновяващи хора от различни сфери да станат лица на тази кауза и да я подкрепят”, сподели Траян Траянов, изпълнителен директор на „Заедно в час” за събитието.

„Радваме се, че за 11-а поредна година общността на отговорния бизнес се обединява с неправителствения сектор и популярни личности, за да подкрепим дългосрочно каузата за качествено образование за всички деца. За нас в Българския форум на бизнес лидерите е чест отново да сме съорганизатор на Благотворителния търг на звездите и да дадем своя скромен принос за решаването на един ключов въпрос – в нашата страна да расте способно, мотивирано и активно ново поколение, което вземе живота си в собствените си ръце“, каза заместник-председателят на организацията Антон Панайотов.

Още новини