Facebook Pixel
Loader
100%

Посланикът на Италия посети супермаркет ФАНТАСТИКО

Посланикът на Италия в София Джузепина Дзара посети супермаркет ФАНТАСТИКО в столичния квартал „Драгалевци“. Тя се срещна с изпълнителния директор на веригата Светослав Гаврилов във връзка с началото на кампанията „Италиански дни във ФАНТАСТИКО“ за популяризиране на италиански хранителни продукти. Джузепина Дзара поздрави търговска верига ФАНТАСТИКО и Италианската агенция за търговия и инвестиции за инициативата, като изказа лична благодарност на г-н Гаврилов за сътрудничеството и ангажираността му за популяризиране на италианските постижения в хранително-вкусовата промишленост: „Това, което слагаме на масата всеки ден, е от съществено значение за нашето здраве и благоденствие. „Да се храним добре“ не означава само да купуваме здравословни продукти и да следваме балансирана диета, но и да се наслаждаваме на удоволствието, което трапезата ни носи. Основните съставки на средиземноморската диета, присъстващи отчасти и в продуктите на тази промоция, благоприятстват цялостното благосъстояние на човека, това са: плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, зехтин и вино, но също така и риба, бяло месо, млечни продукти и яйца. Съвършенството на италианските хранителни продукти обаче е много повече от един списък с храни: всъщност храненето е централно за италианската култура, именно защото е момент на споделяне, на който да се насладим заедно със семейството, с най-близките, с приятелите. И завършва с хубаво кафе."

Кампанията за популяризиране на най-доброто от италианския хранително-вкусов бранш, предвижда и разпространение на брошури, които съдържат над 700 италиански продукти, предлагани на особено изгодни цени, във всички магазини от веригата.

През 2020 г. Италия изнася хранителни продукти за България на стойност 129 милиона евро (+1,6% в сравнение с 2018 г.), износът на италиански напитки възлиза на 60,3 милиона евро (+43% в сравнение с 2018 г.). Основните италиански хранителни продукти, внесени в България са: месо, млечни продукти и преработени и консервирани плодове и зеленчуци. През 2020 г. продажбите на италианско кафе също са значими, продукт, който присъства почти навсякъде в България с голямо разнообразие от марки и аромати.

Още новини