Facebook Pixel
Loader
100%

Представиха „Фантастично лято“ 2024 пред ученици от Националната финансово-стопанска гимназия

На вдъхновяваща среща с дванайсетокласници от Националната финансово-стопанска гимназия беше представено новото издание на инициативата за кариерен старт на ученици „Фантастично лято“. Тази година програмата на ФАНТАСТИКО ГРУП започва на 21 април и ще продължи до 15 септември. Инициативата дава възможност на ученици над 16 години да започнат първата си работа в супермаркетите „Фантастико“.

Възможностите, които инициативата дава на младите хора, бяха представени по време на лекцията „Как да получа желаната работа“ на Антоанета Методиева, директор „Човешки ресурси“ на ФАНТАСТИКО ГРУП. „Гордеем се, че голяма част от участниците в инициативата остават на работа при нас“, сподели тя и пожела на учениците в гимназията да изживеят една незабравима ваканция, докато трупат опит в търговските обекти от веригата.

Младежите ще бъдат обучавани от ментори в супермаркетите, ще работят в динамичен екип, за първи път ще спечелят пари със собствен труд и ще създадат нови приятелства, а гъвкавото работно време ще им позволи да не пропускат летните емоции. „За да бъде преживяването още по-вълнуващо за учениците, те ще имат възможност да участват в томбола с награди“, обясни още Антоанета Методиева.

Пo време на лекцията екипът на дирекция „Човешки ресурси“ в компанията даде на учениците ценни съвети за кариерния им старт. Дванайсетокласниците получиха насоки как да подготвят своето първо CV при кандидатстване за работа. Бяха представени добри и лоши примери за това как се пише автобиография и беше обсъдена актуалната тема около ролята на изкуствения интелект при подготвянето на документи. „Автобиографията и мотивационното писмо трябва да представят личните ви качества по най-добър начин“, посъветва Антоанета Методиева.

Изключително интересна за учениците беше демонстрацията на интервюта за работа, на която чрез симулация екипът на „Човешки ресурси“ показа добър и лош пример за представяне на един кандидат при първата му среща с бъдещ работодател.

Всички участници в лекцията получих подаръци, а на финала повечето от тях обсъдиха лично възможностите за участие по програмата „Фантастично лято“ 2024 с екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП. 

Още новини