Проучване: над 85% от служителите на ФАНТАСТИКО ГРУП одобряват компанията — Фантастико
Loader
100%

Проучване: над 85% от служителите на ФАНТАСТИКО ГРУП одобряват компанията

85,3% от служителите на ФАНТАСТИКО ГРУП силно одобряват компанията, а за 91,5% тя винаги се стреми към много високи стандарти за качество. Това става ясно от последното проучване за удовлетвореността сред служителите на български компании BeyondWork*.

„Нашата оценка винаги се базира само на мнението на текущите служители на компанията, получаваме я в сигурна и анонимна среда, което е и в основата на нейната обективност. Именно служителите определиха ФАНТАСТИКО ГРУП като група в сферата на търговията и услугите, отдадена на високите стандарти за качество, но същевременно с грижа към екипа“, обобщава Велина Куманова, основател на BeyondWork.

Близо 80% от анкетираните работещи във всички подразделения на ФАНТАСТИКО ГРУП оценяват високо начина, по който компанията се грижи за тях, а 94,2% от анкетираните оценяват като много добро допълнителното здравно осигуряване, което им предоставя компанията. През последните години, освен допълнителната здравна застраховка, ФАНТАСТИКО осигурява и безплатни профилактични прегледи за някои от най-често срещаните заболявания при жените и мъжете в рамките на инициативата „С грижа към теб“.

„ФАНТАСТИКО ГРУП е място, където хората имат възможност да създават приятелства, казват 90% от участниците в проучването. Място, на което служителите описват своите преки мениджъри като почтени хора (90,7%), които се справят добре в изграждането и координацията на екипа, показват доверие в работата им, имат позитивно отношение и ги окуражават. Щастливи сме, че в лицето на ФАНТАСТИКО ГРУП срещнахме компания, която отделя ресурси за подобряване на работната среда в България и отчитат удовлетвореността на екипите си като значима тема“, допълва още Велина Куманова.

За 82.6% от участвалите в проучването висшето ръководство поставя ясни стандарти, процедури и планове. Висок процент от служителите (83,2%) споделят, че им се предлагат възможности за преместване в друг отдел или смяна на длъжността. По отнешение на кариерното развитие 88,1 на сто от анкетираните са на мнение, че прекият им мениджър показва доверие и вяра в работата им. Още по-висок процент от служителите на ФАНТАСТИКО (89,3) имат усещането, че прекият им мениджър им дава необходимите правомощия, за да си вършат работата. 86,3% от анкетираните са категорични, че своевременно получават обратна връзка за работата си от своя пряк мениджър. А 82,5 на сто чувстват комуникацията си със своя пряк мениджър своевременна, прозрачна и искрена.

Двама от трима анкетирани в проучването BeyondWork заявяват, че се чувстват удовлетворени от заплащането си във ФАНТАСТИКО, сравнено с това, което биха получавали в конкурентни компании. По отношение на заплащането оценката на служителите на българската верига супермаркети е по-висока от средната оценка за останалите компании, участвали в проучването.

Включването на ФАНТАСТИКО ГРУП в проучването BeyondWork е част от усилията на компанията за подобряване на работната среда и повишаване на удовлетвореността на служителите на търговската верига.

 ----------------------
* Проучването BeyondWork измерва удовлетвореността на служителите в българските компании. В анонимната анкета са участвали 1178 служители от всички дивизии на ФАНТАСТИКО ГРУП. Те са дали отговор на 74 въпроса, обхващащи всички фактори, влияещи на удовлетвореността на работното място.

 

 

 

Още новини