Facebook Pixel
Loader
100%

Прясна паста - пиршество за сетивата във ФАНТАСТИКО

От поколение на поколение. И от човек на човек. Така в Италия се предава приготвянето на ръчно изработени тестени изделия. Огромното разнообразие на видове прясна паста, което всеки регион предлага, допринася за това днес да имаме възможността да експериментираме и надграждаме традиционните рецепти.

От 24 ноември клиентите на ФАНТАСТИКО също ще могат да се насладят на автентичния вкус на класическата прясна паста, като посетят новооткрития кулинарен щанд на Паста Фреска Мильоре в супермаркета на веригата в столичния квартал „Драгалевци“. Специално за тях петима майстори на италианската кухня ще превърнат занаятчийско изработените тестени изкушения в пиршество за сетивата. Там на място ги очакват, както приготвени пред очите им порции с вкусни италиански изкушения, така и сурова паста, която могат да сготвят в уюта на дома си.

„В натовареното ни всекидневие всеки би искал да поглези сетивата си с прясна, вкусна и грижливо приготвена храна. Точно затова ние сме ви подготвили приготвена на място порция италианска прясна паста, която ще можете да комбинирате с класически сос по избор. Предвидили сме и внимателно селектирани добавки, които ще са финалният щрих във вашата вълшебна порция паста“, разказват талантливите готвачи. Меню с готови кулинарни изкушения включва 5 вида прясна паста (спагети, талиатели, джили, пълнозърнести фузили и пене спанак), 2 вида равиоли, към които може да се добавят по избор 5 класически соса, пармезан и още 6 вида добавки.

За да постигнат отлично качество майсторите на пастата ще заложат на автентични италиански продукти, произведени само от първокласни и пресни суровини. Във всяка класическа рецепта ще влизат различни по вкус, форма, цвят, аромат и пълнеж тестени изкушения. Прясната паста в новия кулинарен щанд е изработена от 100 % грис от твърда пшеница и 30 % пресни яйца. „При производството на паста използваме стар занаятчийски метод, при който обработваме съставките през бронзови барабани, така че да гарантираме автентичния им вкус“, издават част от тайните на приготвянето майсторите на пастата и добавят: „Чрез тази технология, в комбинация с подходящия сос, всяка порция паста се превръща в шедьовър“.

За тези, които сами искат да се потопят в магията на италианските рецепти новият кулинарен щанд предлага прясна паста, която бързо и лесно може да се приготви в домашни условия. „Ние знаем, че вкусната храна, приготвена у дома с любимите хора, създава много повече от емоционално преживяване. Опитвайки от нашата прясна паста, създадена по автентична италианска рецепта с висококачествени продукти и много любов, ще бъдете завладени от запомнящ се вкус“, казват още от екипа на новия щанд със занаятчийска паста.

Още новини