Събира ни вкусът – кулинарно приключение с шеф Никола и Фантастико — Фантастико
Loader
100%

Събира ни вкусът – кулинарно приключение с шеф Никола и Фантастико

Тази седмица старитара новата кулинарна видеопоредица на шеф Никола и ФАНТАСТИКО „Събира ни вкусът“. Шеф Никола се занимава с кулинария над 12 години. Бил е в екипите на някои от най-изисканите ресторанти със звезди “Мишлен”, включително и в такъв на световно известния шеф Гордън Рамзи в Лондон. Ръководил е и кухните на няколко известни столични ресторанта. Никола Симеонов беше финалист в предаването “Hell’s Kitchen” през 2019 г., има кулинарна рубрика в едно от най-гледаните сутрешни предавания "На кафе" по Нова, а през 2023 г. отново представи възможностите си вече като шеф и ментор в "Hell's Kitchen". Приема професията си като призвание, което му доставя истинско удоволствие. Посветил се е на това да открива иновативни техники при приготвянето на храна и да ги прилага и популяризира в България. В следващите редове шеф Никола разказва за най-новото си кулинарно приключение в партньорство с ФАНТАСТИКО.

Какви вкусове, аромати и ястия да очакваме в новата кулинарна поредица „Събира ни вкусът“?

Може да очаквате най-различни рецепти. Ще има бюджетни предложения, идеи за лесни семейни вечери, здравословни рецепти. Подготвил съм ястия с аромати и вкусове от цял свят, включително от Индия, Близкия Изток, Европа. Обичам да експериментирам със съчетания на различни продукти, затова със сигурност ще покажа интересни идеи, в които всеки кулинар да може да припознае вкуса си.

Ще имате ли помощници в кухнята?

За помощ в кухнята ще разчитам на качествени продукти, с които така или иначе си готвя у дома. Те са изключително важни, за да можем да гарантираме добрия краен резултат. Именно затова се радвам, че ще готвим с продукти от ФАНТАСТИКО, тъй като харесвам бранда. Предлага по-висок клас и винаги пресни продукти. Там откривам големи престижни марки, с които съм свикнал да работя в кухнята, има богат избор от български фермерски продукти, здравословни продукти без глутен и лактоза, богати на протеин храни, азиатски продукти, които винаги са ми били голяма страст и мисля, че не са много местата, където може да се открие това разнообразие и качество в България.

Кое е любимото ястие на шеф Никола?

Може би защото ми връща детски спомени, но това си остава пилето с ориз. Класическото българско пиле с ориз няма равно.

Спазвате ли специфичен режим на хранене?

Не бих го нарекъл специфичен режим, но съм открил здравословен вариант на любимите ми храни и даже скоро ще издам книга с такива рецепти.

Кое е най-нестандартното място, на което сте готвил?

Готвил съм в автосервиз. Готвене е силно казано, но с помощта на парти грил приготвих чийзкейк на механика, който имаше рожден ден.

Какво да очакват зрителите в „Събира ни вкусът“ – сложни рецепти или идеи за ястия, които са по силите на всеки в кухнята?

Рецептите няма да са предназначени за професионална кухня, ще са по възможностите на всеки и няма да има нужда от специално оборудване.

Кога разбрахте, че готвенето е Вашата страст?

Започнах преди повече от 12 години като помощник в кухнята на столичен ресторант и още след първата ми смяна бях толкова щастлив от това, което правя, че до ден днешен се занимавам с това.

Какво бихте казали на хората, които намират готвенето за скучно и може ли човек да се влюби в кулинарията в по-зряла възраст?

Има различни видове готвене. Едното е за оцеляване, другото за удоволствие. Както човек може да опита ново занимание и да му хареса, така това спокойно може да се окаже готвенето.

 

Още новини