Служители на ФАНТАСТИКО дариха кръв в помощ на пациенти на ВМА — Фантастико
Loader
100%

Служители на ФАНТАСТИКО дариха кръв в помощ на пациенти на ВМА

        Служители на търговска верига „Фантастико“ дариха кръв в помощ на пациенти на Военномедицинска академия. В момента в лечебното заведение се извършват много операции, които са били отложени във времето заради извънредното положение, въведено като мярка срещу празпространението на COVID-19. Екип от професионалисти – лекар и четири медицински сестри, посети централния офис на компанията в столичния кв. „Симеоново“, където беше извършено кръворадяването. Процедурата беше извършена при спазване на всички мерки за безопасност.

„От 30 желаещи, кръв успяха да дарят 24 души. Благодарим от сърце на всички от екипа на „Фантастико“, които станаха наши съмишленици в битката за спасяването на човешки животи. За нас този жест е безценен”, коментира проф. Румен Попов, ръководител на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

„Гордеем се с колегите, които откликнаха на призива за кръводаряване. Това е един хуманен акт, който не изисква много време,  случва се лесно, а в същото време е безценен за хората, на които им предстоят хирургични интервенции или се борят за живота си. Убедени сме, че ще има и следващи кръводарявания от нашия екип“, заяви Светослав Гаврилов - изпълнителен директор на търговска верига „Фантастико“.

Още новини