„Сребърен знак за 2023“ за екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП — Фантастико
Loader
100%

„Сребърен знак за 2023 г.“ за екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП

Екипът на ФАНТАСТИКО ГРУП беше отличен със сребърен знак за 2023 г. за развитието на програми за редовно дарителство на работното място. Признанието хората в компанията получиха по време на юбилейното 10-о издание на събитието Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители“ на фондация „Bcause”.

„Свързана  съм с доброволчеството от 10-годишна и се радвам, че днес съм част от екип, в чиято корпоративна култура социалната ангажираност е дълбоко залегнала. През изминалата година заедно с колегите успяхме да се включим в най-различни доброволчески инициативи, направихме дарения за различни каузи. Едни от най-активните ни доброволци са част от футболния отбор на ФАНТАСТИКО“, сподели при приемането на отличието Лора Фучеджиева, експерт „Връзки с обществеността" в компанията.

„Участието ни в доброволчески инициативи е много силен сплотяващ фактор за екипа ни. В цялата 32-годишна история на ФАНТАСТИКО, успоредно с основната си дейност, компанията полага усилия да подкрепя местните общности, проекти в образованието и културата, уязвими групи. Същевременно подаваме ръка в моменти на изпитания за наши колеги и техните семейства чрез нашия вътрешен доброволен фонд „Подкрепи колега“, сподели по време на церемонията Николай Кънчев, зам.-директор на дирекция „Правна, отговорно и устойчиво управление“ и капитан на футболния отбор на ФАНТАСТИКО ГРУП.

Най-значимата програма за дарителство в компанията е фондът за взаимопомощ при здравословни проблеми „Подкрепи колега“. Доброволната дарителска инициатива дава възможност на всеки в екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП да допринася за благополучието на колегите си и членове на техните семейства, като дарява всеки месец сума по собствена преценка, а компанията удвоява събраната сума месечно. От създаването на фонда през октомври 2023 г. до на януари 2024 г. дарените средства от служителите и компанията надхвърлят 105 000 лв. Фондът вече подкрепи 6-има нуждаещи се от лечение.  

Екипът на ФАНТАСТИКО ГРУП участва в различни спортни събития с кауза, доброволчески еко инициативи, кръводарителски акции, организира собствени благотворителни базари.

В тазгодишното издание на Годишния знак „Отговорна компания – отговорни служители” се включиха 23 компании в четири категории. В различни проекти са се включили близо 9 000 служители, в резултат на чиито усилия са били дарени над 2 000 000  лв. за различни каузи.

Годишният знак за дарителство се провежда в партньорство с Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Асоциацията на специалистите по устойчивост (АСУ).

Още новини