Facebook Pixel
Loader
100%

Стипендианти на фонд „Райна Кабаиванска“ в НБУ и ФАНТАСТИКО с първа награда в престижен конкурс

Двама стипендианти на фонд „Райна Кабаиванска“ и ФАНТАСТИКО делят първа награда в престижен конкурс. Рейналдо Дроз от Венецуела и Страхиня Джокич от Сърбия, възпитаници на Райна Кабаиванска от майсторските ѝ класове в Нов български университет, поделиха първото място на конкурса за млади оперни певци „Гена Димитрова“. Именито жури с председател маестро Найден Тодоров и членове Дарина Такова, Калуди Калудов, Нико Исаков и Адриан Холендер присъди наградите, включващи парична премия и участие на сцената на Софийската филхармония.

ФАНТАСТИКО подкрепя Международния майсторски клас на г-жа Райна Кабаиванска от 10 години. Класът предоставя възможност на млади оперни певци да се срещнат с изкуството и опита на Райна Кабаиванска и да усъвършенстват с нея своята вокална техника и интерпретаторски възможности. Досега в майсторските класове са се обучавали повече от 200 изпълнители от Европа, САЩ, Южна Америка, Австралия, Азия и Африка.

Предстоящият 21-ви Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска, организиран от Нов български университет, ще се проведе от 6-и до 26-и септември в Софийската опера и балет. За информация и попълване на апликационна форма: https://goo.gl/7wR4b2 

Още новини