Топъл обяд от ФАНТАСТИКО – "Вирусът", който ни обедини — Фантастико
Loader
100%

Топъл обяд от ФАНТАСТИКО – "Вирусът", който ни обедини

Каузата „Топъл обяд от Фантастико“ обедини 11 компании, екип от десетки готвачи и служители на Столичната община. Само за месец и половина, в рамките на извънредното положение, бяха доставени 10 770 порции топъл обяд на хора в крайна нужда в София. Социалната инициатива на „Фантастико“ и Столичната община започна със 140 порции дневно, 7 дни в седмицата. Получихме подкрепата на редица компании: Vitalino, "Веселина Трейд" ЕООД, "Бутилираща компания Горна баня София" ООД, "Симид София" ООД, „Девин“, „Орбико България“, Системата на Кока-Кола в България, "Болкън едвъртайзинг енд дистрибюшън" ООД, „Млечна Планета - DG DAIRY“, „Данон“. Така преди края на извънредното положение приготвяхме по 380 порции топъл обяд на ден.

       В подготовката на храната участва екип от 30 души, ръководен от шеф Васил Апостолов. Готвачи, помощници в кухнята, сладкари, шофьори и много други помагаха с труда си, за да са факт пакетите със здравословни ястия за социално слаби домакинства по време на извънредното положение, въведено заради разпространението на COVID-19 в страната. Храната беше доставяна от служителите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, както и от доброволци. Част от тези хора работеха и в почивните си дни, за да доставят пакети с храна.

      За търговска верига „Фантастико“ е привилегия, че утвърдени брандове припознаха тази кауза и я подкрепиха. Тази инициатива показа, че не просто работим успешно като бизнес партньори, но заедно можем да помагаме на най-уязвимите групи в обществото. Тази инициатива показа, че бизнесът и институциите могат заедно да намират работещи решения на социалните предизвикателства.

Благодарим на всички за подкрепата!

Още новини