Триумф на вкусовете с азиатска кухня във ФАНТАСТИКО — Фантастико
Loader
100%

Триумф на вкусовете с азиатска кухня във ФАНТАСТИКО

Суши ролки, японски нудли с октопод и изпечени на плоча скариди - това са само част от кулинарните изкушения, които майсторите на източната кухня от SUSHI POINT приготвят на новия щанд за азиатска храна в супермаркет ФАНТАСТИКО в столичния квартал „Драгалевци“. Традиционните ястия от свежи продукти се приготвят на момента, пред очите на клиентите.

Новите продукти, които ще се използват от майсторите на азиатската кухня във ФАНТАСТИКО, са октопод, скариди, соба, нудли, пиле, целина и много нови сосове и подправки.

Хит в менюто ще бъдат поке купите, които придобиват популярност в целия свят. Ястието произхожда от Хаваите и включва нарязана на кубчета сурова риба или октопод, комбинирана с подправки като соев сос, сусамово масло и хавайска сол. Специално за клиентите на новия щанд ще се приготвят поке купи в различни фюжън вариации със сьомга, тон, скариди, октропод, авокадо или манго, като клиентите ще имат и богат избор от сосове.  „Poke“ означава „да нарежа“ на хавайски. Смята се, че ястието е създадено от местните хора, особено рибарите, които подправят прясна риба с различни съставки“, разкрива част от тайните на азиатското изкушение Светлан Стойнов. Хранителен технолог и икономист по образование, но кулинар по душа, той допълва, че тайната на азиатската кухня се крие в качествените съставки, специфичните подправки и баланса на вкусове.

В новото меню влизат още традиционните суши ролки, японски нудли соба с октопод и скарида, гьози с месо, скариди и зеленчуци с тофу, скарида темпура и изпечени на плоча октопод, скарида и стек от целина. „Използването на пресни билки, зеленчуци, морски дарове и месо е от съществено значение за автентични и ароматни ястия“, казва познавачът на източните вкусове.

Клиентите ще станат свидетели на специализирани техники на приготвяне като су-вид, изпичане на плоча и темпура. „Азиатското готвене включва широка гама от готварски техники, като прецизните умения за работа с нож, пържене, задушаване, дълбоко пържене и изпичане на скара. Владеенето на тези техники е от съществено значение, за да извлечете най-доброто от различни съставки“, казва още шеф Стойнов.

 

 

 

 

Още новини