Facebook Pixel
Loader
100%

Ученици правят първи стъпки в кариерата с учебните практики във „Фантастико“

За поредна година ФАНТАСТИКО ГРУП дава възможност за първи стъпки в професионалното  развитие на ученици от 11 и 12 клас, които провеждат учебните си практики в супермаркетите на веригата.

През този учебен срок част от програмата са 24-ма ученици от 11 клас на 130 СУ „Стефан Караджа“ в София. Всеки учебен петък от февруари до юни те влизат в супермаркет „Фантастико“ на бул. „Г.М. Димитров“, където могат да се докоснат до реалния работен процес още преди да са завършили средното си образование. Практиката е организирана на две смени в две групи. С тях е и класният им ръководител, а ценни съвети за работата в ритейл сектора получават от екипа на супермаркета. Това е втора година, в която учениците от училището избират „Фантастико“ за своите практически часове.

„Много съм благодарна на екипа на „Фантастико” за отношението към учениците и безупречната организация на практическите учебни часове. По време на практиката децата участват в работата на реален търговски обект и се запознават с етапите от пристигане на стоката до крайния потребител. Тук те придобиват умения за ефективна комуникация с клиенти, за работа в екип“, сподели г-жа Ивка Коцева, класен ръководител на единадесетокласниците.

Учениците от 130 СУ влизат в практическите часове в супермаркета с много ентусиазъм и вълнение. „С удоволствие бихме се развивали в сектора на търговията. Атмосферата е много  приятна, зареждаща и изпълнена с усмивки. На всяка поставена задача имаме ментор, който ни помага, а в последствие се справяме сами. Така всичко, което г-жа Коцева ни е обяснявала на теория, го виждаме реално в търговския обект“, споделиха участниците в учебната практика.

Програмата е част от усилията на компанията за кариерен старт на младежите, като им помага да придобият практически опит и професионален стаж още докато учат. През последната година ФАНТАСТИКО ГРУП успешно си партнира с няколко училища: 97 СУ „Братя Миладинови“ и 130 СУ „Стефан Караджа“ в София и Професионална гимназия по керамика, с. Гара Елин Пелин. Над 100 младежи вече са участвали в учебни практики в супермаркети „Фантастико“, а работещите към момента ученици в компанията са 70.

„Във ФАНТАСТИКО ГРУП отделяме специално внимание на младите хора, на които даваме необходимото време и подкрепа, за да развият своя потенциал и качества. И тази година стартираме програмата „Фантастично лято“, с която даваме възможност на всички ученици над 16 години да започнат работа при нас през лятната си ваканция“, каза Антоанета Методиева, директор „Човешки ресурси“ в компанията. През миналото лято 116 ученици са се включили в програмата "Фантастично лято", като голяма част от тях остават да работят в супермаркетите от веригата и през учебната година.

Още новини