Успехът на ФАНТАСТИКО – успех на всеки един от екипа на компанията — Фантастико
Loader
100%

Успехът на ФАНТАСТИКО – успех на всеки един от екипа на компанията

Joy Station е зала, която е била дом на запомнящи се концерти, партита и всякакви други събития. Страхотни срещи със своята публика са имали някои от най-големите звезди. На 26 март обаче звездите, които завладяха Joy Station, бяха служителите на ФАНТАСТИКО ГРУП.

Под мотото “Успехът сме НИЕ” се състоя първата в историята на българската компания годишна стратегическа конференция. По време на форума представители на различните департаменти във ФАНТАСТИКО ГРУП отбелязаха успехите и начертаха целите пред компанията. И дадоха отговор на въпроса: Как за 33 години един малък квартален магазин се превърна в компания с екип от над 3400 души и се утвърди сред лидерите в сектора на търговията с бързооборотни стоки.

„Формулата на успеха трябва да е тайна, но няма да изненадам никого в тази зала, като кажа, че формулата е нищожна доза късмет, много и здрав труд, постоянство и отдаденост”, заяви пред колегите си оперативният президент на ФАНТАСТИКО ГРУП Владимир Николов, който е започнал своето професионално развитие в компанията, продавайки сладолед още като ученик. Николов отбеляза, че 33 години по-късно ФАНТАСТИКО е семейна компания в развитие, която е стигнала до там, че да се конкурира успешно с огромни, мултинационални компании.

В дискусионен панел „Търговията - нашата супер сила“ беше отчетено постигнатото през последната година. Изпълнителният директор на ФАНТАСТИКО ГРУП Светослав Гаврилов цитира данни от различни проучвания, според които ФАНТАСТИКО е на 45-о място по продажби сред всички български компании, независимо от сектора, в който оперират и на 5-о място сред търговците на хранителни стоки. ФАНТАСТИКО е на 18-о място в България по брой служители, които работят в компанията.

През следващите години ФАНТАСТИКО ГРУП ще направи значителни инвестиции в нови обекти, благодарение на които висококачествените и свежи стоки ще са по-близо до все повече домакинства в България. Акцент в инвестиционната програма е разширяването на логистичната база в Елин Пелин. Това е най-мащабният проект на компанията, в който са инвестирани около 36 млн. лв. След разширението ще заработи модерен логистичен хъб, който ще се простира върху внушителните 36 000 квадратни метра. Освен с най-съвременно складово оборудване, което ще повиши качеството на съхранение и доставка на стоките, хъбът ще разполага и с мащабна фотоволтаична система.

Следващият супермаркет ФАНТАСТИКО ще отвори врати в края на годината. Той се намира в столичния кв. Левски Г, на бул. Владимир Вазов, в близост до новострояща се метростанция, разкриха още участниците във форума.

Друг акцент в конференцията „Успехът сме НИЕ“ беше непрекъснатото въвеждане на иновации във всеки аспект от дейността на компанията. Новите технологии скоростно навлизат във всекидневната работа и екипът върви с бързи крачки към момента, в който хартията ще бъде заменена със 100%  дигитална документация. Над 3 млн. лв. ще бъдат инвестирани във внедряването на електронни етикети във все повече от обектите на компанията.

Вицепрезидентът на компанията Валентина Божева сподели, че едно от нещата, което е превърнало ФАНТАСТИКО в успешна и предпочитана за клиенти и партньори компания е това, че екипът спазва и отстоява основни етични принципи, сред които: законност, почтеност и уважение, недопускане на дискриминация и никакво толериране на корупция. Етичните принципи правят работната среда сигурна и социално отговорна, допълни Божева.

„ФАНТАСТИКО е моето семейство“ е реплика, която беше изречена многократно по време на форума. 84 души от екипа са част от компанията вече повече от 20 години. Кога и как работното място се превръща в семейство? Екипът на дирекция „Човешки ресурси“ разкриха какво се крие зад този успех – грижа за служителите чрез различни възможности за обучения, кариерно развитие и социални придобивки.

Част от историите на успеха за ФАНТАСТИКО са и онези истории на хора и организации, които подкрепят уязвими групи, деца и младежи в риск, които работят за по-добро образование и здравеопазване, за по-чиста околна среда. Стотици са проектите, подкрепени от компанията през годините назад, отчете форумът. През последната година ФАНТАСТИКО постави началото на най-голямата си социално отговорна инициатива ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ, която обедини десетките инициативи на компанията в полза на обществото. През 2024 г. бюджетът на програмата е увеличен на 500 000 лв.

Специален гост на форума беше представителят на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн, която благодари на екипа на ФАНТАСТИКО за дългогодишното партньорство и за подкрепата им в програмата "Стъпки заедно" за училище без насилие. За две поредни години, благодарение на силно ангажираните служители и клиенти на ФАНТАСТИКО, беше събрана сумата от над половин милион лева.

Кристина де Бройн олицетвори партньорството между УНИЦЕФ и ФАНТАСТИКО с мисълта на Джон Ленън - "Мечтата, която мечетаеш сам, е само мечта. Но мечтата, която мечтаем заедно, е реалност".

От началото на инициативата до края на март 2024 г. програмата "Стъпки заедно" е достигнала с различни дейности до повече от 6300 ученици и 605 учители в 140 училища, а тази година ще бъде разширена до общо 200 училища и 20 000 ученици.

Вторият специален гост на годишната стратегическа конференция на ФАНТАСТИКО беше продуцентът-визионер Магърдич Халваджиян, който разказа, че е фен на този екип заради постоянството, здравата работа и успехите, които всички са постигнали заедно. А водещ на форума беше любимото лице от телевизионния екран - Деси Стоянова, която модерира отделните панели.

 

 

Стрелка наляво
Стрелка надясно

Още новини