Facebook Pixel
Loader
100%

Валентина Божева: Добрият екип е в основата на нашия успех

„Добрият екип е в основата на нашия успех. Хората са най-ценният актив и знаем, че именно усилията да поддържаме продуктивна и спокойна работна среда чрез индивидуално отношение, обучения и развитие са причините все повече хора да припознават ценностите на компанията като свои“. Това заяви Валентина Божева, вицепрезидент на ФАНТАСТИКО ГРУП по време на международната конференция „Innovative Measures for a New Corporate Welfare System“, организирана от Италианската търговска камара в България.

Представители на водещи компании в различни сектори и институции споделиха добри практики, насочени към благосъстоянието на служителите. Г-жа Божева представи програмата „С грижа към теб“, в рамките на която за последните три години са проведени около 7 000 безплатни профилактични прегледи и изследвания за някои от най-често срещаните заболявания при жените и мъжете. През тази година инициативата е надградена с възможност за семинари, походи в планината, пейнтбол, картинг състезания, футбол, йога, танци, походи до различни дестинации.

През 2021г. и 2022г. компанията е инвестирала около 200 000лв. в различни обучения за повишаване на квалификацията. „От особено значение за екипа са „меките умения“ – подобряването на комуникацията, начините за делегиране на задачи и организирането на хора и процеси. Именно за подобряване на тези способности хора от различни дирекции са прекарали в обучения над 1 400 часа“, сподели още Валентина Божева. Тя представи и дигиталната платформа на компанията, която дава възможност за онлайн обучения, лесна проверка на компетентностите на хората в екипа и подкрепата с допълнителни обучения според различните професионални направления в компанията.

Още новини