Facebook Pixel
Loader
100%

Валентина Божева: Моята кауза е хората около мен да станат по-уверени

Вицепрезидентът на ФАНТАСТИКО ГРУП Валентина Божева беше част от престижното събитие Forbes Women Forum 2022, което събра над 200 дами със значими постижения в бизнеса.

В рамките на дискусията „Жените лидери като конкурентно предимство за бъдещето“ г-жа Божева сподели, че дамите в екипа на ФАНТАСТИКО са около 70%, а основен принцип за постигане на удовлетвореност на работното място е индивидуалният подход и личният контакт с всеки служител.

„Моята лична кауза е хората около мен да стъпят в силата си, да станат уверени. Вярвам, че човек се ражда с тази способност, всеки я има, а добрият лидер, подходящият ментор само му помага да намери пътя към нея“, заяви г-жа Божева.

Тя даде конкретни примери на дами от екипа на компанията, които са изпитвали трудности и не са имали достатъчно увереност да заемат ръководни позиции, но в момента са едни от най-успешните управители на супермаркети на веригата и ръководят големи екипи. Емпатията, търсенето на подходящите позиции в точния момент за всеки кадър са сред водещите подходи в управлението на хора, разказа още вицепрезидентът на веригата. Това, с което компанията печели хората в екипа, е готовността да предложи сигурност и гъвкаво работно време, съобразено с ритъма на живот и персоналните потребности на всеки в екипа.

„Сигурна съм, че всяка една от нас в тази зала може да се сети за поне един случай, когато е поставила себе си на последно място – не се е погрижила навреме за себе си, не е отишла на преглед, не се е записала на курс или нещо, което отдавна е искала да направи. Това е постоянна наша задача – да убедим хората, че е от изключително значение да осъзнаят важността си. Основният акцент на организираните вече две години от  ФАНТАСТИКО ГРУП безплатни профилактични прегледи на хората от екипите ни е именно този  - прегледай се, ти си важният!“, допълни още Валентина Божева.

В дискусията участваха още Христина Георгиева, директор “Маркетинг” в “Кока-Кола ХБК България”, Диана Стефанова, вицепрезидент „Регионални стратегии за развитие” във Vmware, а модератор беше управляващият директор за България на London School of Public Relations Гергана Василева.

 

Още новини