Facebook Pixel
Loader
100%

Валентина Божева за инициативата „С грижа към теб“: Децата и близките ни имат нужда от здрави и щастливи майки, съпруги и дъщери

ФАНТАСТИКО ГРУП започна мащабна съвместна инициатива с фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“, насочена към женското здраве. Защо точно сега е моментът за подобна инициатива?

Когато става въпрос за грижа за здравето всеки  момент е подходящ, но настоящият е важен, защото може да спаси живот, да предотврати усложнения, да осигури успешно лечение. Много хора оставиха на заден план профилактиката на здравето си през изминалата 2020 година, много хора са заети да се грижат за близките си, за децата си, винаги приоритетно за другите, но не и за себе си. Жените по природа са отдадени на тези, които обичат - децата и семейството, така често забравят грижата за тях самите. Трябва да помним, че основното,  от което имат нужда децата и близките ни, са здрави и щастливи майки, съпруги и дъщери. Инициативата „С грижа към теб“, която започваме в партньорство с фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“, ще предостави възможност на много жени да отидат за първи път на подобен преглед, да научат повече за ползите от подобна профилактика, за възможните рискове, както и да преодолеят  стреса от посещението в лекарския кабинет.  Голяма част от  хората не ходят на преглед, защото се притесняват от заключението на лекаря, но трябва да знаят, че редовната профилактика и навременна диагноза увеличават шанса за успешно лечение и пълно възстановяване. Профилактичните мамологични прегледи ще бъдат извършени от фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ и ще се финансират от ФАНТАСТИКО ГРУП, като кампанията ще продължи през март и април.  Това е първата стъпка от нашето партньорство с фондацията, чиято мисия ще подкрепим. 

Колко жени ще имат възможност да се прегледат безплатно за рак на гърдата?  

Всички жени, които са част от ФАНТАСТИКО ГРУП, ще имат възможност да се прегледат безплатно за рак на гърдата. Това са над 1800 дами, които са ангажирани активно с различни дейности във фирмата и допринасят за успеха на компанията. Дами, чието работно време не приключва в обичайния час – те продължават да изпълняват своите отговорности към семействата и близките си. Така, улисани в ежедневни задачи, понякога забравят или неглижират отговорността към себе си. Точно това ни е целта  - да се погрижат и за себе си, някои от тях да поставят началото на ежегодни или дори по-чести прегледи, други отново да  намерят време за внимание и към себе си.

Тази инициатива ще продължи ли и в бъдеще?

Вярвам дълбоко, че хората са най-ценният капитал на ФАНТАСТИКО ГРУП.  Водещи за нас са грижата за екипите, създаването на още по-комфортна и сигурна среда за работа. Наясно сме, че грижата за здравето изисква постоянство, затова и тази инициатива ще бъде ежегодна. ФАНТАСТИКО ГРУП поема ангажимент да осигурява безплатни мамологични прегледи за жените в екипа си всяка година. Грижата за здравето не може и не бива да е еднократен акт. С инициативата "С грижа към теб" ще надградим усилията, полагани вече три десетилетия, за това екипът на ФАНТАСТИКО ГРУП да работи в здравословна и безопасна среда.

Защо избрахте да реализирате профилактичните прегледи с фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“?

Фондация „Нана Гладуиш – Eдна от 8“ има индивидуален подход и личен опит, готови са да споделят своята експертиза. Благодарим за подкрепата им към всички жени, за примера, който дават, заряда и положителната енергия! Тази инициатива е началото на нашето партньорство. Ще подкрепим дейностите на организацията, защото знаем, че днес почти всеки има близък, който се е сблъсквал с рака на гърдата.

Какви други форми на допълнителна подкрепа осигурявате за екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП?

Основното, което ни отличава, е индивидуалният подход и грижа за всеки служител. Новите колеги преминават през период на адаптация, който е изключително важен за успешна кариера. Затова помагат колегите от дирекция „Човешки ресурси“, които ежеседмично се срещат и разговарят с новоназначени служители. Осигуряваме допълнително здравно осигуряване, прилагаме разработена бонусна система, помагаме при заболяване и необходимост от лечение, предоставяме ваучери, карти за отстъпка в нашите супермаркети, както и в магазини на наши партньори.

Каква е равносметката Ви след трудната 2020-а година?

Щастлива съм, защото с прекрасния екип на Фантастико груп преминахме през трудната и много предизвикателна 2020 година. Година, която ни научи на търпение, тества нашата адаптивност  към  неочаквани промени и  даде възможност да докажем колко силен е екипът ни. През изминалата година предприехме редица мерки срещу разпространението на COVID-19 във всички наши обекти. Действахме бързо и организацията беше стриктна, колегите в обектите бяха изключително отговорни и гъвкави.

Предстои откриването на нови търговски обекти – в Перник и Ботевград. Колко нови работни места ще бъдат разкрити и започна ли вече процесът по набиране на кадрите?

Общо за двата обекта ще бъдат назначени над 220 души.  За обекта в град Перник вече има обявени позиции и дори назначаваме служители. Предстои им да преминат период на  обучение в сходни магазини преди да започнат работа, така че адаптацията им да е плавна и лесна.  Разбира се колегите от дирекция „Човешки ресурси“ ежедневно ще се грижат за тях чрез срещи и разговори,  за да се убедени в комфортната среда на работа. В началото на септември ще започнем с кампания за набиране на служители  и  за новия супермаркет в Ботевград. 

Когато предстои отваряне на нов обект, всички сме много развълнувани не само заради крайния видим резултат – модерен и още по-добър магазин, но и защото ще приемем нови членове в  семейството ни. При нас всички те ще имат възможността да усетят екипната среда още през първия ден от постъпването, да разпознаят съпричастността като подход в управлението на мениджърите и да изпитат чувство за принадлежност – всичко, което има в семейството на Фантастико груп.

Още новини