Facebook Pixel
Loader
100%

Видеопоредица за специалните моменти, към които се връщаме чрез храната

Забавни, много лични, идващи от сърцето истории ще разкрива новата кулинарна видеопоредица „Неделна супа за душата“. Съвместният проект на Ирина Тенчева и ФАНТАСТИКО е за специалните моменти, към които се връщаме чрез храната. Стартът на дигиталния формат ще бъде даден ексклузивно тази неделя, 5 юни.

„Вярвам, че умът ни е надарен със способността  да възпроизвежда силни преживявания от миналото отново и отново до степен на реалност. Нужни са само точните  “активатори отвън”. Понякога това може да е асоциация, друг път звук, мирис или картина. Вярвам също, че има спомени, към които можем да се върнем само през вкуса, през храната. Поредицата “Неделна супа за душата” е посветена на историите на моите гости, към които ги връща някое блюдо.  Най-общо - те ми казват любимо ястие от миналото си. Аз им го приготвям и докато хапваме заедно, споделят историята зад този вкус и рецепта“, споделя Ирина Тенчева.

Проектът със сигурност ще“забърка” усещане за уютна неделя сред топли спомени и вкусни моменти. Сред първите гости на Ирина Тенчева са хората, които тя познава най-добре - съпругът  й Иван Христов, дългогодишната й приятелка – Ралица Найденова, лъчезарната финалистка от „Сървайвър“ Карин Околоие, Биляна Савова – създател на единствената по рода си програма "План да Бъда/ Plan to Be“ и още много личности с вълнуващи истории, които зрителите ще видят за първи път.

„Пъзелът от вкусове, който изгражда живота ни, е необятен, затова допускам, че винаги ще има неразказани рецепти... В моята ценностна система и начин на живот приготвянето на храна за хората, които обичам, не е въпрос на време. Това е начин на живот, грижа и внимание, към тези, които обичам и разбиране за сподолено време. Храната събира хората. Добрата храна ги задържа заедно на масата за по-дълго и им дава добавена стойност  - освен ситост, получаваш здраве и хубави емоции“, казва Ирини. Като автор на рубриката тя обещава интересни, но не прекалено сложни рецепти.

Ирини избира Фантастико за свой партньор заради общите ценности и критерии за качество:

„Първият магазин „Фантастико“ бе отворен преди 30 години точно срещу кооперацията на моите баба и дядо на бул. „Мадрид“ в София. Прозорецът на спалнята ми гледаше срещу него и си спомням как в ранното си тийнейджърство го гледах  - едно цветно, осветено и модерно “петно” на фона на стария булевард, гледах го и си представях, че не съм в България, че вече работя и всеки ден пазарувам за семейството ми от там – всичко беше толкова “западно” и красиво! Като от реклама. Днес, десетилетия по-късно аз съм си в родната София и живея живота, който съм си представяла тогава, като така се стекоха нещата, че моят “квартален магазин”, от който пазарувам ежедневно отново е „Фантастико“. И аз, и той сме пораснали (не съм сигурна, но мисля, че квадратурата му е нещо като 30 пъти колкото първия им обект, за моята възраст няма да говоря, хахаха), но емоцията докато пазарувам там е същата. Създава ми уют и изключителния избор от продукти ме вдъхновява да готвя с удоволствие и да експериментирам“.

Първият eпизод на „Неделна супа за душата“ зрителите ще могат да видят ексклузивно в неделя в дигиталните канали на ФАНТАСТИКО:

https://www.instagram.com/fantasticostores/

https://www.facebook.com/fantastico.stores

https://www.youtube.com/channel/UCu7ZlcAyDfZ8QcGcP-9FVtw

https://www.fantastico.bg/

Още новини