Facebook Pixel
Loader
100%

За една Уютна и Семейна Коледа

Нека всички имаме своята уютна семейна Коледа!

 

Търговска верига Фантастико и Сдружение SOS Детски селища България отново си подават ръка, за да гарантират качествената семейна грижа и уютната семейна Коледа за децата от приемните семейства на Сдружението. Фантастико избра да подкрепи за втори пореден път и през 2018 година SOS каузата, защото вярва че „Никое дете не трябва да расте само“. Така ще се нарича и кампанията, в рамките на която всички клиенти на Фантастико могат да помогнат.

Кампанията стартира на 29 ноември 2018 г. и ще продължи до 2 януари 2019 г., като ще обхване цялата търговска верига „Фантастико“, под чиято марка развиват дейност 42 супермаркета на територията на София, Кюстендил и Елин Пелин. В периода на кампанията клиентите на Фантастико ще имат възможност да направят дарение в размер на 1 (един) лев в подкрепа на SOS каузата при плащане на закупените от тях стоки на касите на супермаркетите. Дарената сума ще бъде удържана заедно с цената на закупените от клиентите стоки. Дарението ще бъде отразено с отделна позиция в касовия бон, издаван на касите на Фантастико.

Събраните средства ще постъпват по сметка на SOS Детски селища България и ще бъдат изразходвани за предоставянето на качествена семейна грижа за децата от 73 приемни семейства на Сдружението в София, Перник, Брезник и SOS Детско селище Трявна.

„Радваме се, че продължаваме партньорството си с Фантастико и предварително благодарим на всички техни клиенти, които ще дарят в подкрепа на SOS каузата, защото така не само даваме шанс на повече деца да растат в семейство, но и гарантираме тяхната уютна семейна Коледа “, споделя Петя Златева, изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

За нас  резултатът от участието ни в  пролетната кампания в подкрепа на SOS каузата е много вдъхновяващ – отзивчивостта и подкрепата на всички посетители на магазините от ТВ „ФАНТАСТИКО“ и нашата  вяра в значимостта на тази  инициатива доведоха до повече събрани средства, с които  значително се увеличиха приемните семейства, повиши се качеството на грижа и възможности за образование на децата.

 Коледа е моментът, когато човек най-много усеща вълшебството на семейството и смятаме, че е изключително подходящ, за подкрепата на кауза, която намира дом и емейство за всяко дете. – сподели от своя страна Владимир Николов, президент на ТВ Фантастико

За SOS Детски селища България:

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. За първи път след демократичните промени Сдружението предоставя алтернатива на институционалната грижа за деца – грижа в SOS семейство. Сдружение SOS Детски селища България е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2 500 000 деца в 135 страни по света.

В България Сдружението се грижи за над 800 деца, младежи и техните семейства:

Децата в SOS приемните семейства, интегрирани в София, Перник и Брезник
Децата в SOS приемните семейства от детското селище в Трявна
Младежите от SOS младежките домове в София и Велико Търново
Младежите, които Сдружението подкрепя чрез Програмата ни „Начало на самостоятелен живот“
Децата, които са в риск да загубят грижата на своите семейства и които Сдружението подкрепя чрез SOS центровете за обществена подкрепа в София, Перник, Велико Търново и Габрово
 

www.sosbg.org

https://www.facebook.com/sosbg.org/

 

 

Още новини