За повече усмивки в училище — Фантастико
Loader
100%

За повече усмивки в училище

Днес отбелязваме Международния ден за борба с тормоза в училище, познат още като Деня на розовата фланелка. И тази година екипът ни избра розовия цвят с послание за повече усмивки в училище, защото ценим красотата на многообразието, насърчаваме толерантността и приемането.

ФАНТАСТИКО е застъпник на каузата за позитивна училищна среда, като заедно с нашите клиенти подкрепяме програмата на УНИЦЕФ България “Стъпки заедно“, насочена към превенция на проявите на тормоз сред децата. Чрез различни дейности програмата ще обхване до 200 училища и близо 20 000 деца.

Денят на розовата фланелка се отбелязва за първи път в Канада през 2007 г., когато две момчета решават да изразят подкрепата си към свой съученик, който е бил тормозен в училище. По време на откриването на учебната година група по-големи ученици се подигравали и тормозили деветокласник, който бил облечен с розово поло. На следващия ден двамата ученици купили и раздали на съучениците си розови тениски в подкрепа на тормозеното дете. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища и държави. Днес хиляди училища в цял свят отбелязват Деня на розовата фланелка.

Заставаме зад инициативата, защото вярваме, че заедно можем да създадем среда за повече усмивки в училище!

Още новини