Facebook Pixel
Loader
100%

Зам.-посланикът на Италия Франческо Калдероли посети ФАНТАСТИКО и дегустира италиански продукти

Франческо Калдероли, зам.-ръководителят на мисията в Посолството на Италия в България и изпълнителният директор на ФАНТАСТИКО ГРУП Светослав Гаврилов заедно с директора на Италианска търговска агенция Киара Петро дадоха официален старт на „Италианските дни във ФАНТАСТИКО“ в супермаркета на веригата в столичния квартал „Драгалевци“. До края на месеца във всички обекти на ФАНТАСТИКО потребителите ще могат да открият над 800 италиански продукта.

Инициативата се провежда за втора поредна година в сътрудничество с Италианската търговска агенция. При посещението в супермаркета Франческо Калдероли сподели, че самият той пазарува във ФАНТАСТИКО, в периода, в който живее в София и подчерта  удовлетворението на Италианското посолство от сътрудничеството между Фантастико и италианската система в България.

„За Италия България представлява един обещаващ и непрекъснато разширяващ се пазар. Ръстът на италианския износ на хранителни продукти е повече от двоен за последните 10 години и вярвам, че инициативи като днешната с Фантастико допринасят за по-широкото разпространение и познаване на италианските продукти, на тяхното голямо значение и най-вече на техния вкус!“, заяви г-н Калдероли.

„Колегите ни посещават изложения в Европа, включително в Италия. В контакт сме с различни фирми, имаме собствен внос на продукти и стремежът ни е нашите супермаркети да се отличават, предлагайки стоки, които ги няма на нашия пазар. Българите пътуват много и Италия е една от любимите дестинации. В момента интересът към италианските стоки е сериозен, особено към сирената, пастата, зехтина, сосовете. От скоро предлагаме и италиански соеви млека – една категория продукти, която започна да се развива в България“, сподели Светослав Гаврилов, изпълнителен директор на веригата.

Зам.-посланикът на Италия в София Франческо Калдероли и директорът на Италианска търговска агенция Киара Петро имаха възможността не само да разгледат разнообразието от италиански продукти, но и да дегустират различни видове италиански колбаси (с трюфел, пеперони, Наполи), сосове, вина от пет различни региона на Италия.

Инициативата „Италиански дни във ФАНТАСТИКО“ е част от събитията, посветени на VII издание на Седмицата на италианската кухня в света, които в България се организират от Посолството на Италия и всички организации от италианската система. България е важен пазар за италиански износ, като през 2021 г. в страната ни са внесени продукти за около 209 милиона евро. Италия е най-голям доставчик на кафе и зехтин в страната, и се нарежда на второ място по внос на вино.

 

Още новини